Uusia makuja etsimässä

17.12.2014Sitä helposti jymähtää tuttuihin ja turvallisiin makuihin ja makuyhdistelmiin. Ja mikäs siinä. Ei hyvää niin vaan kannata vaihtaa. Riskinä kuitenkin on, että uusia, kivoja makuelämyksiä jää tyystin kokematta. Kuulostaako tutulta? Ainakin omalla kohdalla pikkuinen tuuletus vanhoihin tapoihin on ihan paikallaan, niin arjessa kuin juhlassakin.

Kuten moni teistä on huomannut, olen pitkin vuotta päässyt tekemään varsin kivoja yhteistyöjuttuja Arlan kanssa muun muassa Castello-juustojen tiimoilta. Tällä kertaa sain tehtäväkseni lähteä etsimään ja kokeilemaan uusia kavereita Castellon sinihome- ja valkohomejuustoille. Virallisemmin Castello Creamy Blue ja Castello Creamy White.

Matkani vei läheiseen Prismaan, jonka tarjontaa ryhdyin tutkimaan tavallista tarkemmin - ja ennakkoluulottomammin. Takuuvarma viikunahillo sai tällä kertaa jäädä hyllyyn, mutta mukaan lähti melkoinen kassillinen aivan uusia tuttavuuksia.

Palattuani kauppareissulta ryhdyin maistelemaan, yhdistelemään ja kokeilemaan. Ei muuten ollenkaan epämieluisa homma tällaiselle herkkusuulle, vaikka hutejakin tuli.

Tarkan makustelun jälkeen tämä yhden naisen raati keräsi omasta mielestään parhaat löydöt vinkiksi muille kokeilunhaluisille. Tietenkään unohtamatta pistettä i:n päällä. Nimittäin kauniita astioita, kynttilöitä ja muita tarpeellisia tunnelmanluojia. Erityisesti innostuin huipputaitavan Lotta Niemisen S-ryhmän omalle House-merkille suunnittelemasta Ensilumi-mallistosta, sekä Mari Ylipahkalan Tovi-astioista ja Maija Puoskarin Poppa-sarjasta.


Nämä tuotteet pääsivät suosikkilistalleni. Uudenlaisia keksejä juustojen kanssa, esimerkiksi ruisnachoja. Toki Carr'sin keksilajitelma pääsi monipuolisuutensa vuoksi mukaan. Löysin uusia hillotuttavuuksia, herkullisia luomuhedelmäsoseita sekä tummaa suklaata sinihomejuuston kaveriksi. Sopii se kyllä valkohomeenkin kanssa.
Niin, ja näin joulun lähestyessä piparit oli ehdottomasti otettava repertuaariin mukaan. Sen verran huippu makupari ovat sinihomejuuston kanssa. Uutena tuttavuutena lisäsin vielä herkkupalan päälle Jam it! Papaija-Limehilloa. Kerrassaan loistava yhdistelmä, kuten ensimmäisen kuvan sinihomejuusto-suklaayhdistelmäkin, jonka kanssa parhaiten keksin virkaa ajoi Carr'sin sopivan mieto Table Water -keksi.
Jam it! -hillot olivat kaikki aika kivoja juustojen kanssa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kookoshillo oli erityisen kiinnostava kokeilu, eikä lainkaan hullumpi valkohomejuuston kanssa.
Uusi juustokeksisuosikkikin löytyi, nimittäin Vaasan RuisNachot. Valikoimissa on useita makuja, mutta juustojen ja etenkin valkohomejuuston kanssa sopii Seesami & Merisuola -versio. RuisNacho-valkohomejuustoyhdistelmän kruunuksi löysin varsin virkistävän uutuuden, Clearspring luomupäärynäsoseen. Aivan ihanan hento maku mikäli makeat hillot tuntuvat liian - noh, makeilta. Samasta sarjasta löytyvät myös päärynä-banaanisose sekä omena-mangosose. Kokeilemisen arvoisia ovat nekin.

Tällä kertaa en panostanut niinkään hedelmäosaston antiin, josta kyllä löytyy herkullisia makupareja juustoille. Omia suosikkejani ovat viikuna ja päärynä sekä viimeaikoina makea persimon. Tarvinnee tehdä vastaava kokeilu eri hedelmien kanssa jossain vaiheessa. Varmasti monta hyvää yhdistelmää on mennyt sivu suun. Ensin kuitenkin makustellaan näitä uusia tuttavuuksia.

1 kommentti:

  1. Uusia mukavia blogeja etsiessäni eksyin tänne ja taidanpa kurkata vähän tarkemmin. Ihanilta vaikuttavat nuo hillot, erityisesti kutkuttaisi tuo kookos. Tunnelmallista joulun odotusta Rauharentolasta

    VastaaPoista