PIHAREMONTTI ENNEN-JÄLKEEN | näkyvyyden rajoittaminen kadulle

13.9.2015


Sekä talomme että pihamme ovat muuttuneet melkoisesti siitä, miltä kaikki näytti ostohetkellä. Viime kesänä teimme ison urakan pihalla, joka oli aikoinaan suunniteltu enemmänkin autoille kuin ihmisille.

Yhtenä piharemontin tavoitteena oli estää näkyvyyttä kadulta pihalle. Maata siirtyi, kasveja istutettiin ja kakkosnelosta nakutettiin jonkin verran. Jopa sisäänajo tontille siirrettiin toiseen paikkaan, jotta saisimme pihalle edes hieman lisää yksityisyyttä.

Juuri muutettuamme taloon, piha ja talo näyttivät tältä:
Piharemontin alkaessa viime kesänä, tilanne oli tämä:
Pihan rakentaminen aloitettiin oikeastaan aivan alusta, puhtaalta pöydältä. Kadun varressa ollut syreeniaita poistettiin ja sen paikalle tehtiin uusi sisäänajo tontille.

Autotalli on koko asumisemme ajan ollut aivan muussa käytössä, kuin autotallina, joten oli helppoa tehdä päätös, että autoilla ei enää ole pääsyä pihalle. Parkkipaikat tehtiin heti kadun tuntumaan.

Parkkipaikkaa ja piha-aluetta rajaamaan rakennettiin istutusaltaat, joiden päälle nousee rakennelma, jota pergolaksi kutsumme. Kadun varteen, entisen sisäänajon paikalle, istutimme tuija-aidan.

Pihalta kadulle päin katsottuna näkymä on nyt tällainen.
Tänä kesänä olemme pitkästä aikaa päässeet relaamaan ilman suurempia remonttiprojekteja. Edellisten kesien pihakärsimysten jälkeen olemme todella nauttineet uudesta pihastamme. Kasvit ovat lähteneet hyvään kasvuun ja piha tuntuu muutenkin toimivalta. Toiminnot ovat löytäneet kivasti paikkansa ja pihalta löytyy nyt useita oleskelupaikkoja, joista valita.

Olipahan tämäkin urakka, mutta kannatti tehdä.


21 kommenttia:

 1. Onpas mahtava muutos! Kaunis ja toiminnallinen. Mikä on tuo kasvi istutusaltaissa, joka kipuaa pitkin ritilää?

  VastaaPoista
 2. Todellakin kannatti! Ja hei - sain hyviä vinkkejä tästä ensi kesään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin kannatti :) Aikaisempi hiekkakenttä oli tosi masentava. Kiva, jos sait vinkkiä omaan proggikseen.

   Poista
 3. Onpa kiva nähdä nämä kuvat - aitan upea lopputulos. Muistan kun tästä kerran juteltiin, silloin kun teillä oli vielä kaivuuhommien tarjouskysely menossa, ja homma alkoi jo vähän närästää. Kannatti puskea läpi - onhan tää nyt herranjesta ihan mieletön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan se merkillistä, ettei tähän maailman aikaan yrityksiä työt kiinnosta. Suurin osa ei viitsinyt edes tehdä tarjousta. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

   Poista
 4. Siis todella upea muutos, ja iso! Tuossa on ollut hirveä homma! Meillä uuden talon pihan laitto menossa, ja kiveykset ja muut jäävät ensi kesälle. Tuota samaa kiveä olin ajatellut kuin teillä, kiva nähdä että se tosiaan on toimiva ja hyvän näköinen ihan käytännössäkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän piha kovasti muuttui. Tykkään kivestä, vaikka olisi se saanut olla tummempikin. Tämä on sarjan "musta", vaikka aika vaalealta se kuivana näyttää.

   Poista
 5. Olettepa tehneet ison työn! Jälki on upeaa ja ihan mahtavaa, miten pihan toiminnallisuus ja esteettisyys ovat kasvaneet toiseen potenssiin! Niin ja vielä täyty todeta, että oletpa kyllä osannut katsoa asioita uudella tavalla, kun noin hienoja ja suuren muutoksen olet pihaanne keksinyt!

  VastaaPoista
 6. Voi jösses miten iso muutos ja miten kaunis lopputulos! Tuo pergola on jumalainen ja talo näyttää ihan uudelta. Niin ryhdikästä ja kaunista. Kaikki työ on kannattanut!

  VastaaPoista
 7. Tosi kivan näköinen piha nyt! Eiköhän ne autot pärjäile tuolla kadunvarressa vallan hyvin! :) Kutsuvan näköinen portti ja pihalla varmasti viihtyisämpää :)

  VastaaPoista
 8. Todella onnistunut muutos! Kaunis ja toimiva. Utelias kyselee, että miten pergolan pylväät on kiinnitetty noihin muurikiviin? Nimin. laitettiin muuri ja vasta jälkikäteen tuli mieleen et pergola oliskin ollut kiva tähän päälle

  Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tolppien kohdalle porattiin reiät, joihin upotettiin semmoinen pilarikannatin (vai mikäköhän se onkaan oikealta nimeltään) ja sitten reikä valettiin umpeen.

   Poista
 9. Upea lopputulos! Kivat nuo pergolat, tuovat sopivasti korkeusvaihtelua pihaan. Oikein bueno kokonaisuus, kannatti ryhtyä!

  VastaaPoista
 10. Hui miten hurja duuni tossa on ollut! Heikompaa hirvittäisi. Lopputulos on kyllä ihan mieletön.

  VastaaPoista
 11. Moi! Heitin sinulle haasteen:

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2015/09/25/top-3-suomalaista-designyritysta/

  Olisi kiva kuulla mitä suomalaisia yrityksiä sinä nostaisit esille. :)

  VastaaPoista
 12. Todella hienosti toteutettu muutos! Tämmöisenä pohjoisen ihmisenä jäin vain miettimään, että onko autolla varattu suojaa/pistokepaikkaa talvea varten...Oulun leveyksillä ja siitä ylöspäin tätä puolta on tylsästi miettivä (vaikka viime talvet ovat lauhia ja vähälumisia olleetkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on autoissa webastot, joten lämmitys/sulatus hoituu silläviisii. Mutta kyllä tuossa autojen paikallakin on pistorasiat tuossa ritilikössä. Oikein piti katsoa kuvista, että eivätkö näy ja niin huomaamattomat näyttävät olevan, että eivät tosiaankaan kuvissa näy :)

   Poista
 13. Huippu lopputulos! Miten ratkaisitte auton lämmityksen/suojaamisen talven varalta?

  VastaaPoista