DIY | Ruokapöytä korkkikannella

3.12.2015Aiemmin keittiössämme näytti tältä, klik, mutta viime keväänä teimme pienen muutoksen eli kuskasimme saarekkeen varastoon. Ihan vaan vaihtelun vuoksi.  Kalusteen lähdön myötä tilaa tuli tietenkin lisää ja vanha ruokapöytä alkoi vaikuttaa aivan liian pieneltä. Itseasiassa vääränmalliseltakin.

Aluksi suunnittelin teettäväni metalliverstaalla jalkaosan ja puusepällä neliskanttisen kannen. Pyöreä ei tilaan sopisi, eikä mikään pitkulainenkaan, vaan neliö sen olla piti. Piirustuksetkin olivat jo valmiina, kunnes tulin toisiin ajatuksiin.

Nuukana naisena päädyinkin tällaiseen omatekoiseen kyhäelmään. Funtsin nimittäin, että yhdistämällä kaksi Ikean Sinnerlig-sarjan työpöydän kantta (75x150 cm) saadaan juuri passelin kokoinen kansi (150x150 cm) ja enää ei tarvitsisi kuin teettää se jalkaosa, jollen keksi siihenkin jotain näppärää vaihtoehtoa.

Ja keksinhän minä. Kolusin Ikean pöytäosaston "sillä silmällä" ja siinä se oli: Melltorp-pöydän jalusta 21€! Koska korkkikansi on paksu, jalkoja oli pätkäistävä lyhyemmiksi. Myös muutama reikä piti porata metallirunkoon kannen kiinnitystä varten. Varmuuden vuoksi kiinnitin kannet vielä toisiinsa pöydän alapuolelta. Melko helppo homma.

Vähän tässä on hirvittänyt, mihin kuntoon perheen poikaset tuon kannen saavat, mutta ruokaillessa kun käyttävät alustoja, niin mikäs siinä. Maidotkaan eivät nykyään enää kaatuile samaan tahtiin, kuin heidän ollessa pienempiä.  Aika näyttää kuin käy.I made a new dining table by combining Ikea's two Sinnerlig table tops and a Melltorp table underframe.

19 kommenttia:

 1. Vau, todella hieno! Mikä matto teillä on tuossa? Haluaisin meillekin maton ruokapöydän alle, mutta kauhistuttaa sen pitäminen pikkulapsiperheessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitokset! Mikähän matto toi nyt olis. Ikivanha, tommosta hyvin tiivistä matskua :) En muista myöskään yhtään, mistä se on aikoinaan hankittu.

   Poista
  2. Voisiko matto olla Ikean kumipohjavahvisteinen villamatto? Meillä oli edellisen kodin olohuoneessa juuri samanlainen kokomusta villamatto, joka oli todella viheliäinen pitää puhtaana, siinä näkyi kaikki riposteet heti, imuroida sai vähän väliä.

   Korkkipöytä näyttää hyvälle. Kuvistasi inspiroituneena aloin selvittämään korkkipinnan käyttöä keittiötasossa ja kyllähän tuota maailmalla käytetään, jopa tiskipöydissä. Minulla on saarekkeen tason materiaali mietinnässä ja korkki voisi olla yksi kiva vaihtoehto siihen.

   Poista
  3. Tässä keittiössä kaikki mätsää niin hyvin, että hullaannuin vain tuohon tumman maton tuomaan kontrastiin. En yhtään muistanut että meilläkin olohuoneessa oli ennen musta matto, jossa näkyi joka ikinen murunen.. Kiitos muistutuksesta, ei tule meille kuitenkaan mustaa mattoa keittiöön.

   Poista
 2. Huiman hieno pöytä! Kerro toki, miten toimii arjessa. Ja näyttääpä blogi freeshiltä! En ollut tätä uudistusta nähnytkään ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Juu, kerron kyllä. Uudistin ilmeen jo jonkin aikaa sitten, mutta kun en ole juurikaan postannut, niin ei sitä ole kukaan huomannutkaan :)

   Poista
 3. Kaunis tila.

  Joskus mietin näitä korkkikalusteita, että miten kestävät käyttöä ja kosteutta.. toimisikohan jos korkin päälle lakkaisi värittömällä huonekalulakalla ohuita lakkakerroksia? Vai halkeilisiko lakka?
  Tämä käsittely niin ikään kyllästäisi korkin pinnan ja pienet raot täyttyisivät. Lopputulos voisi onnistuessaan olla jopa aika hauska esim. kiiltävällä lakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sain tämän idiksen alkusyksystä, niin tein vähän tuotetestausta hankaamalla mm mustikkaa ja kaikkea muuta töhnää vastavalle pinnalle ja yllättävän hyvin se kesti. Kokeilin myös korkin vahausta. Tässä kyseisessä levyssä on vahapinta jo valmiina.

   Poista
 4. Kiva pöytä ja ei tule heti vastaan :) Antaa kivaa lämpöä sisustukseen ja sopii hyvin tuolien kanssa. Kivaa viikonloppua sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin tila "lämpenee" kivasti. Muoto on tilaan oikein passeli ja pöytään mahtuu paljon enemmän jengiä, kuin ennen.

   Poista
 5. Onpa kaunis tuo korkkipinta, tosi onnistunut ratkaisu! Tuo tilaan heti myös vähän lämpöä ja korkin sävy sopii valkoiseen ja mustaan ihanasti.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva tuli ja muutenkin mukavaa kun postaat näitä diy juttuja

  VastaaPoista
 7. Wautsi! Hyvältä näyttää! Itse kysyisin, mistä jakkarat on, ovat kyllä ihanat!

  VastaaPoista
 8. Hei,

  mitä mieltä olet korkkipöydästä käytössä nyt muutaman kuukauden jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, hyvin on toiminut. Ei mitään valittamista. Iloinen yllätys itsellenikin, sillä olin kyllä varautunut katastrofiin :)

   Poista
 9. Onpa hieno pöytä! Mistä näitä ideoita muille ihmiselle oikein tulee!?
  Ja - keittiö on ihana. Isot ikkunat/ovet ulos, mahtavat!

  VastaaPoista
 10. Moikka! Meillekin hankittiin ihana Sinnerligin pöytä ja mietimme sen vahausta tai lakkausta. Mitä mieltä olet, olisiko jonkinlainen lisäkäsittely tarpeen, nyt kun olet nähnyt sen käytössä? Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Korkkilevyssähän on valmiiksi vahakäsittely. Lisäkäsittelyä en itse enää laittaisi, mutta kyllä mielelläni käytän ruokaillessa tabletteja suojana. Meillä kun asuu melkoisia possuttelijoita :)

   Poista