Mummon peruja

27.9.2010


Äitini antoi minulle viime keväänä tämän mummoni vanhemmilleni häälahjaksi aikoinaan tekemän päiväpeiton. Peitto oli lojunut varastossa vuosia. Se oli virkattu sellaisesta ruman kellertävästä kalastajanlangasta.

Poistin peitosta hapsut ja laitoin viikoksi uimaan kloriittiin. Neljä pulloa kloriittia kirkasti värin ihan kivasti, mutta toivomaani vitivalkoista peitosta ei tullut. Keltaisuus onneksi poistui. Ja sainpas taas yhden homman pois To do -listaltani.

Itse asiassa olisin halunnut peitosta mustan, mutta en oikein tiedä noista värjäysjutuista. Peitto on iso ja painaa ihan tuhottomasti. Tavallisen pyykkikoneeseen sitä ei voi laittaa. Osaakohan kukaan neuvoa miten ja missä värjäys kannattaisi tehdä?

6 kommenttia:

 1. Todella hieno peitto! Itsellänikin tällä hetkellä kesken isoäidinneliöpeitto, tuollaiseen pienellä langalla tehtyyn ei kyllä varmasti hermo kestäisi. =P
  Blogissasi on upeita töitä muutenkin! Olen kätevä käsistäsi.
  Onnea myös tulevalle vauvelille!
  Vastavierailu olisi toivottava! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Melinda. Tulenkin heti vierailulle :) Sain itse vasta äskettäin valmiiksi torkkupeiton isoäidinneliöistä. Se oli ikuisuusprojekti. Laitan kuvia näytille tuota pikaa.

  VastaaPoista
 3. Onpa valkoinen eli hyvä lopputulos mielestäni. Itse värjäsin samanmoisen pitsipeiton pesukoneessa grafiitinharmaaksi (kun ei siihen kloriittiliotteluun riittänyt hermot) ja erittäin hyvä tuli.

  VastaaPoista
 4. Minä värjäsin mummoni virkkaamaan luonnonvalkoisen peitteen pesukoneessa. Tuli todella hyvä.

  http://retromoderni.blogspot.com/2010/08/pitsipeitto-muuttui-moderniksi.html

  VastaaPoista
 5. Mä värjäsin myöskin vanhan perintöpitsipeiton antiikinharmaalla Dylonilla omassa pesukoneessa ja väristä ei tullut ihan tasainen ja lisäksi peittoon jäi tummia raitoja taitekohtiin... Vähän harmittaa!!
  -Eija

  VastaaPoista
 6. sorry... mut saatoit pilata peittosi... tein omalleni saman pienemällä kloritevalkaisulla ja nyt se peitto ei kestä käyttöä.. mustax värjäys ois saattanut olla parempi idea! toivottavasti sinulle ei käy niiin.. -ts-

  VastaaPoista