Isoveljeilyä

16.12.2010


Ei ole isoveljenä oleminen aina helppoa. Eikä myöskään isoveljen äitinä oleminen. Bambolle on tainnut valjeta, että pikkuveli on tullut ihan olemaan meillä, eikä sillä ole mitään aikomusta palata sinne jonnekin mistä lie tulikaan. Ennen niin iloinen poika on nyt 13-kuinen ärripurri, jonka mielestä lähes kaikki mitä äidin kanssa tehdään, on tyhmää. Pahanteossa ollaan heti kun äiti kiinnittyy pikkuveljeen. Tai juuri silloin pitää päästä syliin. Muulloin ei sitten haluta syliin jne. Ei ole ollut Bambolla enää hymy herkässä äidin seurassa. Pelleilevää äitiä lähinnä mulkoillaan ärsyyntyneenä, heitetään ehkä puupalikalla. Joskus heikkona hetkenä saattaa pieni hymynkare pilkistää, mutta sitten nassu kiireesti peruslukemille, ettei äiti luule olevansa hauska.

Mutta kas, kun isi tulee kotiin. Vanha Bambo kuoriutuu esiin. Hihkutaan ja kiljutaan, nauraa räkätetään, leikitään isin kanssa ja nuohotaan sylissä. Ja sitten isi ihmettelee, että mitä se äiti oikein höpisee känkkäränkästä. Poikahan on kuin aurinko.

Bambon elämää ei nyt helpota yhtään hammashoitajan käsky päästä eroon peukun imemisestä eli peukuttamisesta, kuten meillä sanotaan. Viime päivinä peukkuun on asennettu hieno muumilaastari, josko se estäisi imemisen. Mitä vielä, laastari nakerretaan pois ja peukutus jatkuu. Ei kuulemma myöskään Kynnelit sun muut pahan makuiset aineet auta. Konstit on nyt meillä vähissä.

5 kommenttia:

 1. Voih Bamboa. Josko se siitä helpottaisi kun hän pääsee "kriisin" yli.

  Tuo peukkujuttu on tuttu lähipiiristä. En harmi vaan osaa kertoa mitään toimivaa neuvoa:/ Antoiko ne mitään muita ohjeita siellä hammashoitolassa?

  VastaaPoista
 2. Hammashoitolassa neuvottiin antamaan tutti. Ei Bambo sitä huolinut aiemmin eikä huoli nytkään.

  VastaaPoista
 3. Itse imin peukkua neljävuotiiaksi saakka ja sitten se jäi kun alkoi hävettää... Hampaat on kyllä ihan kunnossa:)

  VastaaPoista
 4. Niinpä, kyllä peukutus jää pois ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
 5. Meillä poika on imenyt n.vuoden ikäsestä saakka etusormea. No siitä on ollut jo jotain haittaakin, sormesta on kertaalleen melkonen rakkula jouduttu käydä puhkaseen ja etuhampaat taitaa tunkea eteenpäin..

  Mut tosiaan kaikki laastarit ja kynnelit yms on kokeiltu mutta mikään ei oo auttanu..paitsi aika!eiköhän se peukun imeminen teiltäkin ajan kanssa lakkaa :)

  VastaaPoista