BoKlok bloggareiden käsittelyssä

4.1.2013


Sain yhdessä Kotipalapelin Rillan ja Weekday Carnivalin Riikan kanssa kutsun mukaan hienoon projektiin, jonka lopputulemaa rakensimme keskiviikkona Vantaan Ikeassa. Töitämme voi paikanpäällä käydä ihmettelemässä seuraavan kuukauden ajan.

Projektissa pääsimme pohtimaan kolmea erilaista BoKlok-kotia, joista kunkin asukkaat elävät täysin erilaisissa elämäntilanteissa; lapsiperhe, nuoripari ja jo hieman ikääntyneempi yksineläjä.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen. Ideana on luoda parempaa asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset. BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty jo lähes 5 000 BoKlok-kotia. BoKlok edustaa pienimittakaavaista kaupunkirakentamista pienkerrostaloissa. Konseptin ominaisuuksia ovat suojaisa yhteispiha, mahdollisuus pihaviljelyyn sekä taloyhtiön yhteinen pihasauna. Ensimmäinen uusi BoKlok-kohde valmistuu Vantaan Kivistöön vuoden 2013 lopussa. 

Lue lisää: www.boklok.fi ja http://kodit.skanska.fi/Kohteet-ja-asunnot/BoKlok-Vantaan-saunapolku/


Minä sain mietittäväkseni Marikan tarinan; millainen hän on, mitä tekee ja arvostaa, sekä millaisessa kodissa hän asuu ja miksi. Tuntui aluksi haastavalta hypätä tyystin omasta poikkeavassa elämäntilanteessa olevan ihmisen ajatusmaailmaan ja suunnitella juuri hänen näköisensä koti. Sisustus tuli tehdä Ikean tuotteilla ja ryhdyin tutustumaan valikoimaan aluksi aivan uusin silmin - ehkä liiaksikin. "Mummokoti"-mielikuva pyöri vahvana mielessä, kunnes ymmärsin, etteivät lähipiirissänikään saman ikäiset elä tietyn tyyppisissä kodeissa, vaan erilaisia, persoonallisiakin, tyylejä löytyy ihan niin kuin nuoremmillakin.

Näin Marikan fiksuna, rentona ja rohkeana, tavallisena suomalaisena naisena, joka haluaa viihtyä omassa elämässään. Koska Marika asuu ja tekee töitä pienessä kaksiossa, kodin pitää olla sekä viihtyisä että toimiva. Kun työt tai askareet on saatu valmiiksi, ne pitää voida kätkeä kätevästi pois silmistä. Marikan kodissa toimisto ja työpiste rakennettiin Fjell-vaatekaappiin. BoKlok-kodit onkin suunniteltu niin, että ne ovat helposti muunneltavissa asukkaan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi vaatekaappeja ei ole valmiiksi asennettuina, mikä antaa paljon liikkumavaraa kodin sisustusratkaisuissa.

Jos nyt Marikan kodin tyyliä pitäisi jotenkin nimetä, se voisi olla country-etnoa tai jotain sen suuntaista. Erilaista kuin omassa kodissani, mutta sellaista jonka voin täysin allekirjoittaa. Todella virkistävää päästä suunnittelemaan toisen lähtökohdista ja toisen tarpeeseen. Kiitos Skanskalle, Kopla Helsingille ja Ikealle saamastamme mahdollisuudesta!

Kaikki kynnellekykenevät, menkää ihmeessä piipahtamaan Vantaa Ikeaan. Pääsette näkemään kivoja yksityiskohtia, joita näistä surkeista kuvistani ei huomaa. Voin luvata, että kokonaisuus näyttää tosi kivalta livenä. Rillan ja Riikan blogeissa näkyy varmastikin pian heidän huikean hienot tarinansa ja työnsä. Käykääs kurkkimassa.

Pssst. Marikan kodin tuunausohjeita on luvassa pikapuoliin.


25 kommenttia:

 1. Olipa kiva proggis :) Terkkuja sinne ihanalle <3

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvännäköinen!! En olisi ikinä uskonut että oikeasti tuo puu näyttää vaan niin hyvälle, se on ollut yksi inhokeistani. Nyt sitä on jo hetken tullut asteittain lisää sisustukseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee. Maku muuttuu. Inhokista tulee ihanuus ja päinvastoin.

   Poista
 3. Miten kiva projekti! Täytyy ehdottomasti suunnata katsomaan!

  VastaaPoista
 4. Näyttää kivalta! Paljon olet keksinyt hauskoja yksityiskohtia ja tuunauksia. Käyn ehdottomasti katsomassa livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä pysyykö pikkutavara paikoillaan. Kiva juttu oli :)

   Poista
 5. Vai, onpas sinulle tarjoutunut mahtava tilaisuus ja hienosti olet sen kyllä toteuttanut.

  VastaaPoista
 6. Juuri kävin eilen näitä asuntojen pohjakuvia Skanskan sivuilta katsomassa. Sauna ei ollut ja kiinnitin myös huomiota järkeviin pohjiin(sisustettaviin).
  Hyvältä sisustus näyttää, tuo kaappi on hieno ja vaneriset laatikostot on ikikivoja ja PS Ikea seinälamppu mielyttää.
  Varmasti antoisa projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunnot on todellakin fiksusti suunniteltu! Kiitos palautteestasi :)

   Poista
 7. Kävin Ikeassa ja pidin näkemästäni. Olit tehnyt kauniin ja persoonallisen tilan. Myös kekseliäisyytesi ilahdutti ja kuinka hallitset eri tyylejä. Kuin ammattilaisen työtä. -Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos. Kivointa onkin tehdä jotakin muuta kuin oman kodin tyyliä. Saa hypätä pois mukavuusalueelta.

   Poista
 8. Hyvältä näytti! Kävin eilen vilkaisemassa työttenne tulosta Ikea reissulla. :)Heti lähti useampi juttu kotiin mukaan kokonaisuudestasi. Vähän vaneria, valkoista terästä ja korkkia.

  VastaaPoista
 9. Vitsit, mikä hauska projekti! Hienosti olet selviytynyt siitä :) Pitää päästä katsomaan livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä muuta sano! Kannattaa käydä. Minusta kaikilla tuli kiva tila ja sopivasti erityyliset.

   Poista
 10. Näyttääpäs kivalta ja viihtyisältä! Pitää käydä myös tarkastelemassa lähempää :) Hyvä Naku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, kun kuvat on niin surkeet. Pitää kai käydä kuvaamassa uudestaan.

   Poista
 11. Hieno suoritus!! :) Aikaa on varmasti kulunut roppa kaupalla. Jee, hyvä sinä!

  VastaaPoista
 12. Mukavan tunnelmallinen soppi! Hienoo!

  VastaaPoista
 13. Anteeksi, mutta minkä niminen on toi ihana kaappi?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on nimeltään Fjell. Jos olet nopsa, saatat päästä nappaamaan sen huomenna edullisesti Vantaan Ikeaan löytönurkasta.

   Poista