Voita sisustusrahaa Ikeaan!

21.1.2013
Skanskan ja Ikean kehittämissä BoKlok-kodeissa kantavana teemana on fiksu asuminen. Kodit ovat kohtuuhintaisia, materiaalit laadukkaita ja pohjaratkaisut viimeisen päälle hiottuja. Nokkelan tilankäytön ansiosta neliöt saadaan tehokäyttöön ja helposti oman maun mukaan muokattaviksi. Esimerkiksi useimmista makuuhuoneista kiinteät kaapit on jätetty pois, jolloin asukas voi päättää kaapin paikan, tyylin ja käyttötarkoituksen ihan itse. Fiksua! 

Säilytys- ja tilankäyttötarpeet vaihtelevat elämäntilanteen mukaan. Joku tarvitsee työtilaa, toinen lisää petipaikkoja, kolmas molempia. Fiksut ratkaisut ovat aina tervetulleita. Ikeaan suunnittelemassani BoKlok-inspiraationurkkauksessa Marikan työpaikka - kotitoimisto ja tarvikevarasto - sijoitettiin rouheaan vaatekaappiin kaksion olohuoneessa. Näin työ on käsien ulottuvilla, mutta tarpeen vaatiessa piilossa katseilta.

Kerro, minkä tilankäyttöön tai säilytykseen liittyvän haasteen haluaisit omassa kodissasi ratkaista tai mihin ratkaisuun olet erityisen tyytyväinen. Vastaajien kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Ikeaan.

Kirjoita vastauksesi kommenttilootaan ja muista nimimerkki! Arvonta päättyy 31.1. ja voittaja julkaistaan heti seuraavana päivänä.

ARPAONNEA!


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!
234 kommenttia:

 1. Haluaisin ratkaisun ruokailutilan astioiden säilyttämiseen. Ja tyytyväinen olen kodinhoitohuoneen kaappitilaan. Ihana blogi, mukana arvonnassa! :) Nim. Annika

  VastaaPoista
 2. Tytön huone kaipaa uuden säilytysjärjestelmän. Nyt mennään vain Malm-lipastoilla. Tyytyväinen olen keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapistoihin jotka menevät kahdessa tasossa eri syvyisillä kaapistoilla´.

  VastaaPoista
 3. No niin Bambula;) Mä haluaisin todellakin ratkaista ton meidän eteisen säilytyksen. Muutenkin tila on todella vaativa. Pitkä melko kapea pimeän oloinen käytävä. Todella haastavaa, koska kaappejakin on vaikea saada siihen mahtumaan ilman että tulis tosi tukkonen :/ No pohdinta jatkukoon! Tässä on haastetta kerrakseen. Tyytyväinen olen lastenhuoneiden säilytyksiin kiitos sopivien kaappien ja Ava Roomin upean kerrossängyn ja ennen kaikkea sen ison säilytys laatikon :)

  VastaaPoista
 4. Eteisen säilytys on ikuinen dilemma. Varsinkin pian vauvan syntyessä kun vaunutkin pitää mahtua siellä säilyttämään ja meidän kolmen muun takit, pipot ja lapaset. Haaveilen edes liukuovista vaatenaulakon eteen, jotta kaaos on poissa silmistä ;)

  Linnea, linnealiving@gmail.com

  VastaaPoista
 5. iiiiiiiiks mikä palkinoto . PAKKOVOITTAAKERRANKIN.

  siis. Meidän vaatehuone. Voi halleluujaa.

  VastaaPoista
 6. Ihan ehdoton sisutus- ja tilaongelma on tällä hetkellä eteinen. 85 valmistuneessa omakotitalossa on pieni ja pimeä eteinen ja sinne pitäisi mahtua 4 ihmisen tavarat.

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut jo pitkään murheenkryyninä lastenhuoneen säilytystilat, koska sieltä puuttuu kiinteät kaapit. Nyt siihen on toivottavasti tulossa ratkaisu, kun käytiin kantamassa ikeasta iso kasa laatikoita kotiin, ja samalla reissulla kurkkasin sen teidän boklok-nurkankin. Hyvältä näytti!

  VastaaPoista
 8. Haluisin ehdottomasti saada ratkaistua makuuhuoneessani piilevän kaaoksen. Kyllä, onhan huoneessa potentiaalia, mutta miten saisin nätisti laitettua samaan huoneeseen makuuhuoneen ja ompelutilan? Pitäisi kuitenkin olla myös nättiä ja valoisaa. Sellaista, että makkarin ovea viitsisi pitää auki vieraitten aikana. HUOH

  VastaaPoista
 9. Vinttiin laajennettu yläkertamme kattohirsineen on ihana, mutta hankala. Viisto katto rajoittaa tehokkaita neliöitä, joihin pitäisi saada mahtumaan vierashuone, studio, maalausateljee, miesluola ja käsityöpaja. Miksi niitä kitaralaukkujakin pitää olla niin monta?

  VastaaPoista
 10. Laskevan harjakaton alla mm liinavaatesäilytys. Rintamamiestalon asuinkäyttöön otetuissa ex-kylmäsivuissa on välillä pähkimistä!

  VastaaPoista
 11. Haluaisin vielä ratkaista joidenkin harrastusvälineiden säilytyksen nykyistä paremmin.

  terv. Liisa
  kotiolotila@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Meillä on todella korkeat huoneet ja vaatekaappien päälle jää paljon tilaa. kauniit isot (ikean ;) ) pahvilaatikot vaatekaappien päällä ovat imaisseet sisäänsä kaiken tavaran ja vaatteet, joita varastoin hamaan tulevaisuuteen saakka (ja joita tarvitsen harvoin).

  Ilona

  VastaaPoista
 13. Lastenhuoneen ja oman makuuhuoneen vaatekaapit.

  VastaaPoista
 14. Eteinen. Ikuinen murheenkryyni. Kapea ja ahdas. Puhumattakaan liian vähästä säilytystilasta. Todellinen haaste!

  VastaaPoista
 15. Aivan ehdoton ja pitkäaikainen haaveeni (lue: suunnitelma) on hankkia kotiini - pieneen yksiöön - Bestå taso, jolloin saisin tavaraa piiloon ovien taakse sekä myöskin jotain kivoja somistuksia tason päälle. Uskon, että useampi ongelma ratkeaa, kun saan tason kotiin saakka.

  VastaaPoista
 16. Haluaisin keksiä toimivan ratkaisun eteisen vaatesäilytykselle niin, että viisihenkisen perheen kamppeet säilyisivät jonkinmoisessa järjestyksessä.

  VastaaPoista
 17. Vaatehuoneeseen olisi kiva saada kunnon järjestys. Tykkäisin että kaikki olisi titop ja joka ikiselle pikkutavarallekkin oma paikka! Vielä ollaan melko kaukana haaveesta!

  VastaaPoista
 18. kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa säilytysongelmana (muiden muassa!) ovat lasten lelut. Oleskelutilat sijaitsevat eri kerroksissa makuuhuoneista, ja nimenomaan lapsen huoneesta, ja leluja on väkisinkin pitkin olohuonetta. Niille ei ole vielä keksitty kivaa ja monikäyttöistä säilytystä. Haluaisimme lelut näkyvistä iltaisin lasten mennessä nukkumaan.
  -Minku

  VastaaPoista
 19. Tarvitsisin rahan säilytysongelmien ratkaisuun

  Lapa

  VastaaPoista
 20. Vaikka asumme omakotitalossa, on meillä haasteena säilytystilat. Vaatehuone kaipaa päivitystä ja kaksi makuuhuonetta rivillisen vaatekaappeja. Eteisen vaatekaapitkin vaihtaisin vaikka heti.

  VastaaPoista
 21. Haluaisin ehdottomasti ratkaista poikani huoneen tavaransäilytysongelmat. 50-luvun alkuperäisistä kaapeista poistettiin rumat liukuovet muuttaessa. Tällä hetkellä ovia ei ole lainkaan, enkä ole vielä oikein keksinyt mitä siihen kehitän. Kaapeissa on sisällä lähinnä vaatteiden ripustusmahdollisuus joten lelujen säilöminen sopivalle korkeudelle fiksun näköisesti on mahdotonta..

  VastaaPoista
 22. Uudessa kodissa lasten erinäisten tavaroitten säilytys kaipais hyvää suunnitelmaa ja sen jälkeen toteutusta :)

  -kahden äiti

  VastaaPoista
 23. Tämä onkin helppo! Aivan ehdottomasti tahtoisin pienen vaatehuoneen, joka ratkaisisi kahden ihmisen vaatteiden säilytyksen mukaanlukien lakanat ja pyyhkeet. Se olisi unelma!

  wintly(a)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Vaikka kaappitilaa on suhteellisen paljon, olisi kiva saada selkiytettyä siivouskaappia ja ostaa sinne sellaiset hyllyt/säilytysratkaisut, joissa erilaiset pullot ja purkit olisivat heti näkyvillä.

  VastaaPoista
 25. Meillä ehdottomasti suurin ongelma on hikisten treenivaatteiden, märkien ulkohaalareiden ja kurahousujen sekä lukemattomien kuraisten kenkäparien järkevä kuivaus- ja säilytysratkaisu. Mielellään sais olla sellainen joka säästäisi myös ylimääräiseltä työltä, mutta se lienee toiveajattelua... ;)

  VastaaPoista
 26. Meillä remontti kesken (ikuisesti ja aina), ja alkaa ahdistamaan jo kaappitilan puute. Eniten harmittaa kun pyyhkeille ja petivaatteille ei ole säilytystilaa, siinä siis meidän suurin ongelma ratkaistavaksi. Lähinnä kodinhuoneen kaapisto puuttuu, sinne varmaan nuokin päätyisivät. Mukana kilvassa! :)

  VastaaPoista
 27. Kolme pienen lapset kaaos kaipaa kasvaessaan uusia ratkaisuja. Tyytyväinen olen sen sijaan keittiön tilaihmeeseen sekä kaappiin piilotettavaan työskentelypisteeseen, joka nielee tietokoneen lisäksi kaikkea arkistoitavista papereista lankoihin ja ompelukoneeseen.

  VastaaPoista
 28. Lelujen säilytys on meillä ongelma, sekä kausivaatteiden säilytys. Talvivaatteet vie hirveästi säilytystilaa. Jospa joskus saisin ison lämpimän varaston, johon saisi kaikki kausivaatteet ja kengät hengareihin ja hyllyille.

  VastaaPoista
 29. Tilava vaatehuone, jonne kaikki omat vaatteet saa nätisti hengareihin järjestykseen! Toinen tärkeä on toimivat lastenhuoneen säilytysratkaisut, jotka eivät vie liikaa tilaa mutta imevät hirveästi roinaa :)

  VastaaPoista
 30. Tytön pehmolelut.. Mihin, miten?? Argh! Niille on pakko keksiä viritys.. Riippumatto vois olla kiva.

  VastaaPoista
 31. Haluaisin telkkarin seinälle. Sen alle sellaisen aika korkean ovellisen kaapin johon kaikki videot ja dvd ym. vehkeet voisi piilottaa:)

  VastaaPoista
 32. Eteinen: pipot, hanskat, lapaset, huivit, kengät, kypärät..... Niille jokin fiksu keksintö! :-)

  Jmn

  VastaaPoista
 33. Hmm. Muutamia ongelmakohtia on ilmaantunut. Vaatehuoneen tahtoisin kaappien sijaan!

  Olga

  VastaaPoista
 34. Hmm, näitä pulmiahan on monta, mutta ehkä eniten ähkäiltävää on sesonkivaatteiden kanssa. Syksyisin rahtaan kesävermeet jätesäkeissä vintille, ja keväisin vastaavasti talvikamppeet. Haluaisin hankkia vintille kunnon säilytysjärjestelmän, että tämä vaihto sujuisi hieman organisoidummin (=löytäisin nopeammmin mitä tarvitsen, jos esim. innostun etelän-lomalle keskellä kylmintä talvea). Kyllä isompi vaatekomero itse asunnossakin kelpaisi, mutta se ei valitettavasti onnistu tässä vuokra-asunnossa.

  -Aulis-

  VastaaPoista
 35. Avopuolison urheiluvälineille ei ole paikkaa asunnossamme! Uusinta hankintaa, suksia, säilytetään tällä hetkellä autossani, kun muutenkin minimaaliset säilytystilat pursuilevat sulkapallo-, jääkiekko-, pesäpallo ja salibandymailoista, tusinasta erikokoisia palloja, kiekkoja ja muita pelivälineitä, haisevista kengistä, monoista ja luistimista puhumattakaan niistä hikisistä vaatteista ja muista varusteista jotka tekevät minut välillä hulluksi. Aktiivinen mies on kyllä ihana, mutta saisiko nuo aktiivisuuden sivutuotteet johonkin pahuksen hyvään piiloon!

  VastaaPoista
 36. pienen huoneemme kaappiratkaisu(leluja....yms) huone on pieni, kaappi ei saisi viedä paljon tilaa. itse haluaisin jonku vanhan liinavaatekaap. mut mies ei tykkää vanhoista...
  ehkä ikeasta keittiökaappiviritys seinälle tms.

  VastaaPoista
 37. Pitäisi kehittää toimiva, katseenkestävä ja pieneen tilaan menevä säilytysratkaisu ompelu- ym käsityötarvikkeille.

  VastaaPoista
 38. Ratkaisua ulkovaatteiden säilytykseen ja kuivattamiseen kuraeteisessä..naulakko,hylly,korit?!

  VastaaPoista
 39. Ompelupöyvän ympäristö tarttis jonkummoisen säilytysideoinnin!

  VastaaPoista
 40. no oon pitkään kaivannu pyykinpesulle ja kuivaukselle jotain fiksua, ja edullista, ratkaisua! opiskelijan budjetti ei ihan mitä tahansa mahdollista! ja sitten vielä jos niille salibandykamoille sais jonkun näppärän säilytysratkaisun, sellaisen mistä ne vois vaan napata mukaan mutta ne ei aina pyöris tiellä tai romahtais kaapista sitä avatessa... :-)

  VastaaPoista
 41. Vaatehuone vai kodinhoitohuone? Vaatehuone juu. Ainainen murheenkryyni.

  VastaaPoista
 42. Minä haluaisin ratkaista meidän eskarilaisen pojan ja koululaispojan huoneiden säilytyksen haasteet. Tilaa tarvittaisiin leluille sekä pieni pöytä paikka. Sellainen BoKlokissa bongattu idea kaappien päälle rakennetusta sänkystä voisi ratkaista heidän säilytysongelman ... Arvonnassa mukana siis!

  VastaaPoista
 43. Meillä on ongelma vaatekaapeissa; tai siinä ettei niitä ole tarpeeksi. Tarvitsisin itselleni sekä lapsille toimia ratkaisuja,jolloin vaatesäilytys olisi fiksua.

  Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 44. Leluthan se täälläkin on ongelma, niitä on paljon, niitä on erilaisia ja ne on pirun pieniä.

  VastaaPoista
 45. Tulevan kodin eteinen ehdottomasti! Pieni tila ja rajoitetusti säilytystilaa tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 46. Eteinen kaipaa toimivaa vaatesäilytysjärjestelmää. Vaatehuone olisi myös tarpeellinen.

  Kati M.

  VastaaPoista
 47. Pesuhuone!! Koreissa lattialla sikin sokin lojuvat purkit ja purtelot sekä yksivuotias pikku taapero eivät ole kovin hyvä yhdistelmä :(

  VastaaPoista
 48. Ongelma: Elektroniikan säilytys siististi piilossa. Nykyään pleikkari esillä pölyä keräämässä, ei kiva. Ja kun töllö tarkoitus laittaa seinälle, niin olisi kiva löytää jokin sopiva taso eletroniikalle.

  VastaaPoista
 49. Eteinen, erityisesti kenkien säilytys, tuottaa päänvaivaa. Samoin karsea määrä opiskeluun liittyviä papereita ja kirjoja, ei meinaa kirjahyllytkään riittää enää.

  -K

  VastaaPoista
 50. Lastenhuoneen säilytys asiat ovat ikuinen ongelma. Aina tarvitaan laatikoita, hyllyjä, purkkeja ja purnukoita - siihen minä käyttäisin sisustusrahan :))

  VastaaPoista
 51. No, haasteeni on se perinteinen: liikaa tavaraa ja liian vähän tilaa. Tahtoisin ratkaista sen radikaalilla tavaranvähennysprojektilla. Harrastan tavaran vähennystä hiljalleen, mutta kaipaan radikalisoitumista.

  VastaaPoista
 52. Lasten ulkovaatteet. Aina sikinsokin, kun emme muka jaksa panostaa järkevään säilytyssysteemiin.

  VastaaPoista
 53. Oma kunnon kaappi askartelu-,tuunaus-, maalaus- ja nikkarointitarvikkeille.Järkevä säilytysratkaisu, josta nämä kaikki em. asiat löytyvät helposti. Ja oma työhuone olisi myös ihan kiva.

  Anna-Sofia

  VastaaPoista
 54. "Visiokasalleni" pitäisi löytyä fiksumpi säilytyssysteemi. Eli kaikki helmet, askartelutarvikkeet, langat ja muut romppeet pitäisi saada johonkin jemmaan (pois tuoleilta ja pöydiltä pyörimästä), mutta jemman pitäisi olla toki tyylikäs ja sellainen että sieltä olisi helppo ottaa tarvikkeita inspiraation iskiessä.

  VastaaPoista
 55. Mä tarvitsisin kipeästi säilytysratkaisun pikkulankakauppani langoille! Tällä hetkellä ovat mihin sattuu mahtumaan milloinkin... :)

  VastaaPoista
 56. Meillä on uudessa talossa todella pieni kodinhoitohuone ja seinän toisella puolella on sauna. Olen todella tyytyväinen siihen ratkaisuun, että kodinkoneet ja kaksi matalaa koneiden korkuista kaappia on upotettu "lauteiden alle" eli siis kodinhoitohuoneen seinässä on upotus joka menee seinän takana olevan saunan lauteiden alle ja näin on saatu hyödynnettyä sekin tyhjä tila hyötykäyttöön!

  VastaaPoista
 57. Hankimme uuteen kotiimme paljon Ikean Pax-liukuovikaappeja. Niihin uppoaa paljon tavaraa, leikkikaluja ja vaatteita. Säilytystilaa ei voi olla liikaa.

  VastaaPoista
 58. Kerrankin arvonta, johon osallistuminen ei vaadi pitempää pohtimista. Ongelmana on keittiö. Ruuanlaittoon on tilaa ainoastaan yhden 60-senttisen verran. Usein tämän huippukäytännöllisen tilan täyttää astiat, kodinkoneet, leipäpussit ja muut vastaavat arjen ilot. Ikean klaffipöytä olisi mahdollinen ratkaisu ongelmaan ja tekisi aamuista vähemmän kitkeriä.

  VastaaPoista
 59. Haluaisin ratkaisun eteiseen kenkien säilytykseen, että kengät olisi helposti saatavilla, mutta siististi.

  -ilse

  VastaaPoista
 60. Kirjat. Kirjat. Kirjat. Niitä on tolkuttomasti, tällä hetkellä korkeissa kasoissa makuusoppeni seinustalla. Haluaisin niille jonkun simppelin ratkaisun, mutta en tavallista lattialla seisovaa kirjahyllyä.

  Tyytyväinen olen vaatekaappeihimme, Ikean korkea seinällinen vetää tolkuttomasti vaatetta, liinavaatteita ym. kamaa.

  VastaaPoista
 61. Neljän lapsen eteinen on kaoottinen ja säilytystilaa liian vähän.- Suvi

  VastaaPoista
 62. Kodinhoitohuone/lasten sisäänkäynti pitäis suunnitella aivan toisella tavalla. Reeta k

  VastaaPoista
 63. Kodinhoitohuone/lasten sisäänkäynti vois olla toimivampi. Reeta k

  VastaaPoista
 64. Meillä on vanha talo, joten säilytystilaa on todella huonosti.
  Erityisesti ongelmana on eteinen, johon tarvittaisiin säilytystilaa pipoille, hanskoille, takeille, kengille...

  VastaaPoista
 65. Me tarvitsisimme säilytysratkaisun vaatteille, kengille, huiveille (ettei ne olis aina ihan ryppyisiä) ja roskiskaapin järjestämiseen.

  VastaaPoista
 66. Säilytysratkaisuja tarvittaisiin kotiimme oikeastaan monia erilaisia. Mieheni reppu ja oma laukkuni pitäisi saada sijoitettua tarpeeksi korkealle, jotta vikkelät pienet kädet eivät pääse niihin käsiksi ja laukut eivät pyörisi keittiön pöydän ja sohvan väliä. Lisäksi hatuille, hanskoille ja kaulahuiveille tarvitaisiin säilytysratkaisu, mielellään jokaiselle perheenjäsenelle oma lokero. Keittiön sivutaso kerää kaikenlaista pikkukrääsää avaimista, kännykän latureihin saaden kodin yleisilmeen vaikuttamaan kaoottiselta. Tälläisille jokapäiväisille käyttötavaroille pitäisi löytää säilytysratkaisu. Tavaroiden pitäisi olla helposti saatavilla, mutta kaikelle pitäsi olla oma paikkansa. Kaaoksen hallintaa siis! :)

  VastaaPoista
 67. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 68. Meillä eteisen kaapit odottavat jotain järkiratkaisua. Viiden hengen ulkoiluvarusteiden säilytys ei vaan nykyisen kaltaisessa kaapissa onnistu. Lisäksi säilytysratkaisun pitäisi olla sellainen, että lastenkin olisi helppo laittaa omat takkinsa ja haalarinsa paikalleen.

  VastaaPoista
 69. Lastenhuoneesta puuttuu tällä hetkellä kaapit kokonaan. Haluaisin sinne säilytysjärjestelmän, jonne saisi vaatteet, lelut, pelit ym. piiloon.

  VastaaPoista
 70. Lastenhuoneesta puuttuu tällä hetkellä kaapit kokonaan, haluaisin sinne säilytysjärjestelmän, jonne mahtuu vaatteet, lelut ym.

  VastaaPoista
 71. Haluaisin järkeä ja järjestystä keittiön korkeaan vuoka- ja kattilakaappiin.

  http://www.lily.fi/palsta/ilman-sinua-olen-lyijya

  VastaaPoista
 72. Suunnittelemme rakentamista, joten haluaisin tietenkin suunnitella seuraavaan kotiin täydellisesti toimivat säilytysratkaisut! Paljon on ideoita mielessä ja nykyisestä parannettavaa, mutta nykyiseen ei enää oikein ole motivaatiota laittaa energiaa kun myyntiin on menossa pikapuolin. ;)

  VastaaPoista
 73. Eteinen on meillä ongelmakohta! Ihan minimaalisen pieni tuulikaappi, johon eivät mahdu kahden ihmisen välttämättömät takit ja kengät - ja asunnon puolella ei järkevää säilytystilaa lähellä sisäänkäyntiä.

  sannas

  VastaaPoista
 74. Uuden kodin vaatesäilytys ratkaistaan Ikean PAX kaapistoilla. Toivottavasti voimme olla niihin tyytyväisiä. :)
  Miehen työvaatteille (raksamies) pitäisi vielä keksiä joku fiksu, toimiva ja ulkonäöllisesti miellyttävä ratkaisu eteiseen...

  VastaaPoista
 75. Hyvää on tilava eteinen jossa on lisäksi vaatehuone, kumpa sais vaan vietyä loppuun projektin, kaapit ja hyllyt paikoilleen.
  -Sani

  VastaaPoista
 76. Tämä ei ole vaikea: jokin mahottoman kätevä ompelutavaroiden säilytysmekanismi! :)

  Maaria

  VastaaPoista
 77. Meidän ainoa säilytysongelma liittyy ahtaaseen eteiseen. Olisi ihana löytää joku nokkela ratkaisu pikkuruisen tuulikaapin ja kapean töpöeteisen yhdistelmän aiheuttamaan kenkä- ja laukkukaaokseen.

  Ollaan käyty tuijottelemassa erilaisia säilytysjärjestelmiä, mutta ei tuohon tunnu oikein mikään mahtuvan, ellei muuteta siivouskomeroa kenkäkaapiksi :>

  VastaaPoista
 78. Keittiöön säilytystila, jossa kaikki koneet olisivat piilossa, mutta käyttövalmiina. Suunnitelma on, mutta toteutus puuttuu ;o)

  Topukka

  VastaaPoista
 79. Uuden asuntomme eteinen on vailla kivaa naulakkoa tai ylipäätään säilytysratkaisua. Tiedossa on vain, että entinen kaappihökötys puretaan pois.
  Beth M.

  VastaaPoista
 80. Haluaisin ratkaista ulkovaatteiden ja kenkien säilytysongelman pienessä eteisessä.

  VastaaPoista
 81. Muutamme reilun kuukauden päästä asuntoon, jossa saan ensimmäisen kerran työhuoneen (no, oikeasti se on vain 1/3 huoneesta). Pohdiskelen säilytysratkaisuja niin näkyville laitteille, kuin näkymättömiin haluamilleni tavaroille. Huoh. Luulisi täysin tyhjän tilan sisustamisen olevan helppoa, mutta haaveiden ja todellisuuden tilankäytön suhteuttaminen on haastavaa. Ja kallista!

  VastaaPoista
 82. Ihme kyllä säilytysongelmia ei meidän kodissa tällä hetkellä ole, lähinnä ongelma on pitää lukuisat kaapit ja laatikot järjestyksessä ;) Lasivitriiniä meillä ei ole ollenkaan joten jos voittaisin, käyttäisin rahat varmaan uuden vitriiniin hankintaan. Kaikki kauniit astiat ja muut kipot ja kupit ovat tällä hetkellä piilossa umpinaisen kaappien takana ja ne kyllä ansaitsisivat päästä esille!

  VastaaPoista
 83. Meillä on viime viikkoina tehty kaappien järjestely/tyhjennysoperaatiota. Vielä on jäljellä miehen romukaappi, joka avatessaan oksentaa sisuksensa pihalle. Viimeeksi sain kaapista vasaran otsaani :(. Tähän kaappiin olisi mm. hyvät laatikostot/lpkerot/rasiat tarpeen.

  VastaaPoista
 84. Meillä kaksiossa asuvalla kolmen hengen perheellä on aika paljon tilankäyttöön liittyviä ongelmia. Nyt ajankohtaisimpana taitaa olla "leikkipisteen" sijoittaminen johonkin, josta saisi helposti otettua leluja leikkeihin, mutta johon olisi myös helppo tarvittaessa piilottaa lelut kauniisti.

  VastaaPoista
 85. (Voi, edellinen kommenttini taisi kadota bittiavaruuteen.) Tarvitsisimme toimivan ja tyylikkään ratkaisun lelujen säilytykseen, kun lastenhuonetta meillä ei ole.

  -Iitu

  VastaaPoista
 86. Eteinen on ikuinen ongelma. Tai ongelma on oikeastaan se että sitä ei ole laisinkaan mutta 5 hengen ulkovaatteet pitää silti laittaa johonkin.
  -Anniina

  VastaaPoista
 87. Eteisen ja olohuoneen välisen käytävän vanhat kaapit voisi purkaa ja rakentaa tilalle uuden puoli metriä leveämmän, valko-ovisen kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 88. Vuokra-asunnoissa sijainti ja vuokran hinta ratkaisevan, mutta OMASSA kodissani panostaisin tilavaan keittiöön, sekä omaan syvennykseen pyykkitelineelle/kuivatusnaruille :)

  -Emilia

  VastaaPoista
 89. Meillä on vaan niin vähän säilytystilaa. Inhottavinta on kun miehen jääkiekkovarusteille ei ole paikkaa ja ne haisee olohuoneen nurkassa. Olisi myös hienoa jos olisi eteinen johon mahtuisi lastenvaunut.

  VastaaPoista
 90. Oman kodin akilleen kantapää on selkeästi toimivat säilytysratkaisut. Hakusessa olisi eteiseen tavarasyöppö, joka imisi sisäänsä niin vaatteet, kengät, siivousvälineet, vessapaperit kuin pyykkivuoretkin. Myös minikokoinen kylpyhuoneemme aiheuttaa päänvaivaa, sillä pieneen tilaan olisi mahdutettava se pönttö, suihku, lavuaari, pesukone, säilytystila pienelle roinalle ja vielä pyyhkeetkin.

  VastaaPoista
 91. Ompelunurkkaukseni tarvitsee päivityksen; ompelukoneelle varattu pöytä pitäisi olla suurempi, ompelutarvikkeille ja kankaille säilytystilaa. Ratkaisu saattaisi löytyä Ikeasta ;o)
  -Päivi-

  VastaaPoista
 92. eteissäilytys, meillä päivisin hoitolapsia 4, omat 2- Harrastusvälineet, vaatteet, kengät eteinen ikuinen ongelma.

  VastaaPoista
 93. Ainainen ongelma meillä on silityslauta! Missä sitä säilyttäisi ja miten sen saisi aina (pikaisesti!) tarvittaessa esille...

  VastaaPoista
 94. Haluaisin jonkin hyvän säilytysjärjestelmän/kaapin askartelu- ja ompelutarvikkeilleni, jonne myös ompelukoneen voisi piilottaa. Kaikki tarvittava löytyisi yhdestä kaapista.

  VastaaPoista
 95. Meillä huutava ongelma on vuokrakodin pikkuruinen ja kylmä eteinen sekä kodari jossa ei ole mitään järkeä.

  VastaaPoista
 96. Yläkertaan johtavien portaiden alla on pelkkää tyhjää. Se on kolkon ja ankean näköinen osa olohuonetta. Olen pitkään haaveillut sinne pientä senkkiä tai lipastoa. Saisi säilytystilaa olohuoneen pikku romuille ja vaikkapa valokuvia esille.

  -Minimii

  VastaaPoista
 97. Silityslauta ja pyykinkuivaustelineet ovat jotenkin ärsyttävän tiellä A.I.N.A!!!
  - Kamomilla-

  VastaaPoista
 98. Vaatesäilytys on murheista suurin, keittiön uuteen hyllyratkaisuun olen erityisen tyytyväinen.

  VastaaPoista
 99. Vaatesäilytys on meillä murheista suurin, keittiön uuteen hyllyratkaisuun olen erityisen tyytyväinen.

  VastaaPoista
 100. Lapsen lelut kaipaisivat paremman säilytysjärjestelmän.

  VastaaPoista
 101. Kaikkein eniten pojan huoneeseen kaivattaisiin lisää säilytstilaa.

  VastaaPoista
 102. Olen varsin tyytyväinen koko seinän pituiseen työpöytään erittäin pienessä makuuhuoneessamme. Pöytä tuunailtiin 4*4-expedit-hyllyköstä varastetuista paksuista sivuseinistä ja pöydänjaloista. Samalla expeditistä tehtiin 2*4-kokoinen lastenhuoneeseen. "Työseinusta" kokonaisuudessaan on vielä puolitiessä, sillä en millään uskalla porata sitä ensimmäistä reikää seinään.

  VastaaPoista
 103. Säilytystilan määrään olen muuten tyytyväinen, mutta lämmin varastotila isommille jutuille olisi tarpeen. Pienelle tavaralle kaappeja kyllä riittää mutta mihin pistän kaiken ison? APUA!

  VastaaPoista
 104. Pitkä ja kapea eteinen, pitkä ja pieni keittiö... Toimis varmaan jos kummassakaan ei tarttis säilyttää mitään! Keittiö on kodin sydän ja eteinen kruunu, tai miten ne menikää? No, ei meillä!!

  VastaaPoista
 105. Meillä on iso asunto, mutta _minimaalinen_ keittiö. Haastavinta on saada kuivatarvikkeet mahtumaan minnekään: vehnäjauhopussikin pitää jakaa kahteen pienempään pussiin, jotta mahtuvat kaappiin! Lahjakorttirahalla ostaisin jonkin kivan kärryttimen olohuoneeseen keittiön jatkeeksi!

  -tildamaa

  VastaaPoista
 106. Olen tyytyväinen siihen, että meillä on erikseen kuraeteinen, pääeteinen ja khh. Pyykit pysyy puhtaana, samoin oikea eteinen. Makuuhuone sen sijaan on liian pieni, mutta yläkerran valmistuessa tämä ongelma ratkeaa, kun saa siirtyä isompaan. T.Y.

  VastaaPoista
 107. Lasten lelujen järjestykseen. Meillä on 3,5vuotias tyttö ja asumme kaksiossa, jossa lelut ovat olohuoneessa ja niitä on pienen lelukaupan verran esim. my little ponyjakin on reilusti yli 100kpl. Haluaisin jotenkin järkevästi saada lelut piiloon ja osan esille ja tämän kokonaisuuden tulisi toimia vielä olohuoneessa ettei kuten nyt, olohuoneemme muistuttaa lastenhuonetta, kun lelut pursuavat hyllystä eikä tilankäyttö ehkä ole kovin hyvää, kun nykyisissä jää montakymmentä senttiä hukkatilaa johon voisi tavaroita laitella. Myös meidän omat tavarat tulisi jotenkin saada kivasti esille eikä vain värikkäät lelut, joten tähän kaipaisin todellakin pienoista ihmettä.

  VastaaPoista
 108. Meidän surkea vaatesäilytys olisi uusimisen tarpeessa!

  evejaron@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Kylpyhuone on oikea murheenkryyni, vesipisteet on edellisessä remontissa vedetty niin huonoihin paikkoihin, ettei sinne saa oikein mitään järkeviä säilytyskalusteita. Tuohon asiaan tahtoisin jonkin fiksun ratkaisun.

  VastaaPoista
 110. Ollaan aloittamassa remonttia, jossa tehdään mm. vaatehuone. Siitä haluaisin mahdollisimman toimivan, paljon tavaraa nielevän, mutta kuitenkin siistin.

  VastaaPoista
 111. Eteinen toimivaksi. Tosi epäkäytännöllinen tällä hetkellä.
  -kehäkukka-

  VastaaPoista
 112. Meillä on myöskin se eteinen murheena. Pieni läpikulkutila, johon tarvitsee vielä säilytysratkaisun. Omat taidot on niin... Kunpa tänne saisi jonkun asiansa osaavan, joka taikoisi TOIMIVAN ja kivan näköisen eteisen. Mukana arvonnassa!!!

  VastaaPoista
 113. Vaatesäilytys, varsinkin vanhempien tuottaa päänvaivaa. Tyytyväinen olen meidän kodinhoitohuoneeseen, joka on toimiva.

  VastaaPoista
 114. Kirjoja tahtoo lisää, mutta nykysetkin ovat huonosti saatavilla, kun hyllyt on pakattu kahteen riviin ja kerrokseen :).
  Tähän asiaan pitää tulla muutos, keväällä ilmestyy upeita sisustuskirjoja.

  VastaaPoista
 115. Meille tarvittaisiin uusi kirjahylly. Nykyinen on matala (ja ruma) eikä kaikki kirjat mahdu siihen kunnolla (koska niitä kirjoja on PALJON!).

  VastaaPoista
 116. Voisi olla sellainen käsitöiden säilytyspaikka josta saisi HELPOSTI otettua aina esille. Nykyään ne on kaapin perällä joskus vaatekaapissa ja astiakaappeihin niitä voi myös piilottaa... että sillä lailla.

  VastaaPoista
 117. Vuokrakämpän säilytysratkasut on ihan onnettomat eli en oo tyytyväinen oikeen mihinkään.
  Tulevassa OMASSA kodissa pitää ehdottomasti olla ainakin tilava ja toimiva vaatehuone.
  Tästä vuokrakämpästä se puuttuu kokonaan.

  VastaaPoista
 118. Muutettiin uuteen kotiin vasta pari viikkoa sitten ja täällä on kauan unelmoimani asia, joka on walk in closet! Ihan mahtava!

  - Paula V.

  VastaaPoista
 119. Pojan huoneessa kun tavaraa riittää, niin sinne pitäisi keksiä joku systeemi, että tavarat pysyisi paremmin järjestyksessä, ja löytyisivät helposti!

  VastaaPoista
 120. Satavuotiaan talon säilytysratkaisut eivät ole kaikista toimivanpia. Eli ratkaisua tarvittaisiin säilytysongelmaan. Haussa olisi simppeli vaatekaappi makuuhuoneeseen.

  -SuskiV.

  VastaaPoista
 121. Meillähän ei ole tällä hetkellä minkäänlaista varastoa valmiina, joten yksi makuuhuone on saanut toimittaa epämääräisen varaston virkaa. Eli varasto huutaa säilytysjärjestlmää, jotta saatais rojut kasaan.

  VastaaPoista
 122. Haluaisin ratkaisun meidän eteisen liukukaappeihin, jossa sisällä on kasa eripari koreja ja väärän kokoisia kenkätelineitä...aivan kaaos. Tyytyväinen olen puolestani viime syksynä asennettuun varaston säilytysjärjestelmään

  VastaaPoista
 123. Meillä ongelmana on astioiden ja ruokatavaroiden säilytys. Ihan liian vähän on tilaa ja paikkoja.

  VastaaPoista
 124. Haaveissa olisi jättisuuri kirjahylly mihin mahtuisi rennosti mutta järkevästi kaikki minun kirjat, avomiehen DVD-kokoelma, kaikki lautapelit ym. Nyt olohuoneessa on maailman rumin lastulevyhökötys, miehen siskolta saatu tv-alttari/hylly. Se ei valitettavasti tule kestämään elossa seuraavaa muuttoa, voivoi...

  VastaaPoista
 125. Yläkerran lastenhuoneen säilytysratkaisu vaatisi suunnittelua. Vino katto, kaksi lastensänkyä, iso kirjoituspöytä, biljardipöytä ja vielä tilaa leikeillekin, huh! Seurapelit sun muut pitäisi saada piilotettua johonkin.

  VastaaPoista
 126. Haaveissa olisi uusi jättisuuri kirjahylly, johon mahtuisi rennosti mutta järkevästi kaikki lautapelit, minun kirjat ja avomiehen DVD-kokoelma. Tällä hetkellä olohuoneessa on maailman hirvein lastulevyhökötys, miehen siskolta saatu kirsikan värinen tv-alttari/hylly. Saa välttää nyt tässä vuokrakämpässä, mutta valitettavasti seuraavassa muutossa se ei tule selviämään hengissä, voivoi...

  VastaaPoista
 127. Kuraeteisen säilytys/järjestys probleema täällä, varsinkin talvisin on liikaa tavaraa tai liian vähän säilytystilaa, että joko tavaraa pitäs hävittää tai säilytystilaa lisätä!

  VastaaPoista
 128. Haluaisin lisää valokuvia esille, mutta ei ole mitään paikkaa, mihin niitä laittaisin. Ehkä tauluhyllyt? Toisaalta haluaisin vältellä reikiä seinissä... Hmm.

  VastaaPoista
 129. Haluaisin lisää valokuvia esille, mutta ei ole mitään paikkaa, mihin niitä laittaisin. Ehkä tauluhyllyt? Toisaalta haluaisin vältellä reikiä seinissä... Hmm.

  VastaaPoista
 130. Lastenvaatteet pursuaa yhdestä ikean lipastosta yli äyräiden ja haluaisin kunnon vaatekaapit. Myös olkkari kaipais tehokkaan säilytysratkasun kirjoille, cd:ille, peleille, piirustus- ja askaretlutarvikkeille ym. roinalle. :)

  VastaaPoista
 131. Keittiön astiasäilytys karmeaa. Liian vähäisen kaappitilan huomaa joka aamu astianpesukonetta tyhjennettäessä. Muutama avohylly kelpaisi, niin saisi nuo kauniit käyttöastiat myös esillekkin.

  VastaaPoista
 132. Askartelutarvikkeet ja legot ohjeineen tarvitsisivat kunnon säilytysratkaisut. T. Marika

  VastaaPoista
 133. Eteisen kaappitilaa on aivan liian vähän. Kengät eivät mahdu paikoilleen ja talviurheiluvälineet pursuaa nurkissa. Järjestystä ja tilaa lisää siis! Hauskoja tilaratkaisuja pitäisi etsiä!

  VastaaPoista
 134. vaatteiden säilytys tilaa tarvittaisiin kipeästi lisää.
  olkkari kaipaisi myös hyllyjä ja uusi tv-taso ois myös tarpeen,mihin saisi upotettua roinaa.

  VastaaPoista
 135. Kotonamme on aivan onnettomat säilytystilat vaatteille. Pari rupuista vaatekaappia, jotka tursuavat pienuuttaan.. Vaatesäilytys siis ehdottomasti parannettava!

  VastaaPoista
 136. Aivan liian pienet ovat kotimme vaatekaapit. Tursuavat ja pursuavat! Kunnon liukuovikaapit kaikkine härpäkkeineen on haaveissa.

  VastaaPoista
 137. Kotonamme on aivan onnettomat säilytystilat vaatteille. Pari rupuista vaatekaappia, jotka tursuavat pienuuttaan.. Vaatesäilytys siis ehdottomasti parannettava!

  VastaaPoista
 138. Näköjään en ole ainoa, jolla suurin ongelma liittyy tekstiilien säilöön. Itse asun todella vanhassa asunnossa, jonka kiinteät säilytystilat ovat lähes olemattomat. Tarperen olisikin jokin huomaamaton säilytysratkaisu, kenties valkoiset kaapit lattiasta kattoon, ikäänkuin seinää muistuttaen, hmmm...

  VastaaPoista
 139. Meidän liukuovikaapit on huonot. Korit liian pieniä, toiset eteisen oven takana. Vanhempien huoneessa ei ole kuin hyllyt. Vaihtaisin mielelläni järkevämpiin!

  VastaaPoista
 140. TV-taso (tai siis semmoista ei vielä ole) ja sen yläpuolinen seinä. Mieletön ongelma, joka ei etene mihinkään suuntaan. Olen ihan lukossa. Niin tärkeä osa olohuonetta, etten saa tehtyä ratkaisuja suuntaan tai toiseen.

  VastaaPoista
 141. Haaveena olisi saada vaatehuone toimivaksi. Tykkäisin että jokaiselle tavaralle olisi oma paikka. Tällä hetkellä ollaan haaveesta vielä melko kaukana!

  VastaaPoista
 142. valoa tahdon aina lisää ja lisää, isot ikkunat haaveena. säilytystilaa myös paljon, vaatehuoneet ois makeet!

  VastaaPoista
 143. Normaaleilla ihmisillä on eteisessä kaapit mihin jemmata ulkovaatteet, mutta meillä ei ole. Eikä ole kaapeille paikkaa. Talo on rakennetty 1940 ja silloin ei näemmä ole ajateltu asiaa, varmaankaan ulkovaatteita ei ole ollut ihan niin runsaasti,kun nykyään. Inhottavaa on se,että haluaisin raikkaan ja siistin eteiseen, se näkyy suoraan olohuoneesta,mutta nyt sielä rötköttää seinätelineessä kesä- ja talvitakit (miehen vielä väärinpäin henkarissa). Eteisestä lähtee rappuset kellariin ja olenkin miettinyt olisiko mahdollista väsätä joku megakapea kaappi sinne seinälle niin,että takit saisi sinne, pois silmistä. TietoTaito ei vaan riitä ratkaisemaan asiaa. :(

  VastaaPoista
 144. Haluaisin pistää keittiön kaapit sisältä uusiksi. Asumme perheeni kanssa maailman mahtavimmassa opiskelijamämppä-loftissa, jota rakastan aivan hullun lailla, mutta ne kaappien sisällöt tekee mut hulluksi. Se että keittiön vetolaatikot on korvattu kaapeilla on ymmärrettävästi halvempaa, mutta myös erittäin turhauttavaa kun tarvitset jotain sieltä perältä ja joudut purkamaan ensin lattialle ne parikymmentä kattilaa ja lautasta. Verrattuna siihen että vetäisit sen vetolaatikon ulos. Aaaargh!

  VastaaPoista
 145. olo huoneemme kaipaa päivitystä. Avohyllyt paljastavat tavarapaljouden ja haluaisinkin ne vaihtaa senkkiin/lipastoon joka nielisi sisäänsä tarvittavat tavarat. Tietokoneemme sijaitsee myös olohuoneessa, ja pahitteeksi ei olisi, jos senkin saisi piilotettua katseilta.

  VastaaPoista
 146. Ikuinen ongelma opiskelija-vuokrakämpässä asumisessa: seinät ovat paljaat eikä mitään kohtaa kodissa saa uudistaa mielensä mukaiseksi. Siksi panostankin pieniin sisustuselementteihin, tekstiileihin, verhoihin, mattoihin ym. Ja nämä kaipaisivat todella päivitystä meillä!
  -JohannaK

  VastaaPoista
 147. Meillä tarvitaan ehdottomasti vessan vetolaatikoiden sisään järjestystä!
  Olen ohimennen katsonut mm.kirkkaita muovipurkkeja Ikeassa.
  Olisi niin paljon mukavampi aloittaa aamu ja avata laatikkoja,kun kaikki pysyisi järjestyksessä.

  VastaaPoista
 148. lastenhuoneen säilytysjutut mielessä nyt, kun ollaan vierashuonetta remontoimassa vauvalle..

  VastaaPoista
 149. Piensisustukseen tarvittaisiin kipeästi rahaa. Opiskelija-asunnossa kun olisi ainaisia sisustushaaveita joista läheskään kaikkia ei pysty toteuttaa..
  Jennahan

  VastaaPoista
 150. Lastenhuoneeseen aion tulevaisuudessa ostaa pitkän ja kapean kirjahyllyn, jonka asetan lattialle "makuulteen" vaakatasoon. Hyllyväleihin lelukorit, ja päälle tyynyä/patjaa, jotta penkkilelusäilytys on valmis! :)

  VastaaPoista
 151. Hienoa; löysin blogisi mrs jonesin kautta! Näyttää tosi kivalle, joten jään seuraamaan!

  Tällä hetkellä pitäisi kellarin holven säilytys + kh-tilojen säilytys ratkaista, ja Ikeasta juuri katseltu näihin juttuja, joten lahjakorttihan tulisi siten juurikin heti käyttöön :)

  Ja hienot sivut olit Jonesille taikonut!

  VastaaPoista
 152. Tarvitsisin järkevöitystä autotallin ja varaston säilytykseen. Erityisen tyytyväinen olen keittiön säilytykseen, toimii kuin unelma. :)

  - Paula

  VastaaPoista
 153. Meillä ongelma on kirjojen säilytystila. Olen astmaatikko ja pölyallergikko, joten kirjat pitäisi saada lasin taakse kaappiin avohyllyiltä. Lisäongelmia tuo kaksi katin kuteletta, jotka rakastaisivat nukkua vaatelipastonlaatikoissa. Meille tarvittaisiin siis kipeästi lasivitriini kirjoille ja oma pesä kissoille.

  VastaaPoista
 154. Ylivoimaisena haasteena keittiö, astioita on kokoajan enemmän ja enemmän ja niitä vaan tulee hankittua ja kaikki kaapit täynnä niitä, uusi vitriinikaappikin täyttyi hetkessä mm. mallistosta poistuneista muumimukeista :)

  VastaaPoista
 155. Kenkien, takkien ja mattojen säilytykseen pitäis löytää jokin toimiva ratkaisu. :)

  *Martha*

  VastaaPoista
 156. Haluaisin ratkaista vaatteiden ja urheilukamojen säilytyksen. Tykkään, että kaikki on piilossa, mutta hyvin saatavilla. Samoin lelut, mutta se onkin ratkaistu Avaroomin sängyn ansiosta, jossa on tarpeeksi korkea vuodevaate/lelulaatikko, johon saa lelut vielä lajiteltua erillisiin laatikoihin.

  VastaaPoista
 157. Pyykinkäsittelytilat ovat meillä ongelma ja vaatteiden säilytys, olisi niin hienoa, jos saisi säilyttää puhtaat vaatteet aivan kuivaustilojen eli saunan läheisyydessä eikä eri huoneissa. Nyt meillä on puhtaat pyykit lauteilla, eikä saunaa jaksa tyhjentää saunomista varten.

  VastaaPoista
 158. Meillä tarvittaisiin eteisen vaatteidensäilytykseen parannuksia, kiitos:).

  VastaaPoista
 159. Halusin ratkaisun, kylpyhuoneen säilytystilan puutteeseen. Säilytystilaa on aivan liian vähän, jopa ihan päivittäisille jutuille.
  Tyytyväinen olen keittiön kaappitilan määrään:)

  VastaaPoista
 160. Heipsan! Minä olen juuri muuttamassa vanhaan taloon, jossa ei ole makuuhuoneessa tai olohuoneessa ollenkaan kaappeja. Joten tässä pitää ratkoa vaatesäilytyksen ongelmaa, mahdollisesti vaaterekkejä, vaatekaappia, laatikostoja tai hyllyjä täytyy rakennella makkarin puolelle. Joten 100e lahjakortti kyllä kelpaisi enemmän kuin hyvin! Opiskelijabudjetilla tulee kyllä haastavaksi tämän ongelman ratkaiseminen mahdollisimman edullisesti. :)

  Tuo valitsemasi vaatekaappi on muuten aika hauska!

  Terveisin Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 161. Minulla on ollut työn alla kehittää olohuoneeseen joku tyylikkään näkymätön, mutta helposti lapsen saatavissa oleva lelujen säilytyssysteemi...

  Pienen eteisen takinsäilytysongelmat ratkaisin kaapin ovien päälle nostettavilla naulakoilla ja ovat olleet kyllä, huippu löytö ikeasta! :)

  -Manna

  VastaaPoista
 162. Meille tarvittaisiin ehdottomasti paremmat ja suuremmat vaatesäilytyskaapit, tai vaikka vaatehuone :)

  VastaaPoista
 163. Lapsiperheessä tarvitsisimme lisää säilytystilaa - lähinnä hengari vaatteille.

  Terveisin. Vanilijan Sanna

  VastaaPoista
 164. Vaatehuone on meillä murheenkryyni numero yksi. Nykyisellään se ei vain toimi. Ylähyllyt ja lattia pursuaa "varastotavaraa", hyllytilaa vaatteille on liian vähän, kengille ei ole hyllyjä ollenkaan ja henkarirekki on liian pieni.

  Kielo

  VastaaPoista
 165. Eteinen on todella ongelmallinen! meillä on kolme lasta ja valtavasti urheilukamppeita ja takkeja ym sekä tosi pieni vanhan talon eteinen.
  maarit k

  VastaaPoista
 166. Minulla löytyy kankaita ja lankoja vaikka muille jakaa mutta valitettavasti ne lojuvat lattialla miljoonissa muovipusseissa. Olen monta kertaa meinannut ja halunnut ostaa joitain muovisia säilytyslaatikoita joihin voisin tavarat kätevästi laittaa, tällöin säästyisi vaatehuoneessakin tilaa, mutta aina se on jotenkin jäänyt.

  VastaaPoista
 167. Meillä olohuoneessa toimii piilottavat järjestelmät. Sen sijaan eteisen naulakossa olevat vaatteet kaipaisivat jotain lisätilaa.

  VastaaPoista
 168. Hän haluaa Nordli-yöpöydän. Johdot ja rojut silmistä jemmaan.
  Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
 169. Erittäin tyytyväinen olen kesällä valkoiseksi maalaamiini ja hieman tuunaamiini Ikean Ivar-hyllyihin, joista tuli tuommoiset "köyhän naisen String-hyllyt", yhdistettynä kirpparilta ostamaani 50-luvun Askon monitoimipöytään :o) Vielä haluaisin valolistat hyllyjen taakse ja kyllä kirjat ja tavarat pitäisi vielä organisoidakin paremmin, huoh.

  -SatuL

  VastaaPoista
 170. Onnistunut tilaratkaisu tässä tuvassa on kolme vierekkäistä valkoista Malm-lipastoa makkarissa- tunnelma on hotellimaisen raukea harmailla seinillä ja pellavaverhoilla. Ja laatikkotilaa on yltäkylläisesti. Toimii myös makkarin TV-tasona (joo meillä on TV makkarissa, tuhmaa..)
  Epäonnistuneempi viritelmä on kammottava avoeteinen, joka on lähes samaa tilaa keittiön kanssa eikä pidä sisällään kaapin kaappia, joka johtaa siihen että katsomme salaattia rouskuttaessamme kahden metrin päässä roikkuvia kaulahuiveja ja vanttusia. Sille pitää tehdä jotain!

  VastaaPoista
 171. Haaveilemme työnurkkauksesta pieneen kaksioomme, tila jossa olisi hyvä tehdä töitä niin tietokoneella kuin ommellessakin...

  -noora-

  VastaaPoista
 172. Pohdimme juuri kuumeisina, että otammeko tulevaan kotiimme makuuhuoneisiin kiinteitä vaatekaappeja riviin vai muun ratkaisun kuten lipastoa, yksittäistä kaappia ym. Vaikeaa, ja vaikean siitä tekee sen että siihen ratkaisuun pitää sitten sitoutua!

  -Heini

  VastaaPoista
 173. Eteiseen olisi hyvä saada joku järjestys, mutta keittiöön olen erityisen tyytyväinen, koska se on valoisa, mukava kulkea ja istua ja siltikin riittää tilaa ympärillä, vaikka kovin iso tämä ei ole. Keittiöön lähinnä kutsunkin vieraat =D

  -hr-

  VastaaPoista
 174. Meillä päänvaivaa aiheuttaa eniten lasten käsineiden ja pipojen säilytys sillä tavalla, että ne olisivat aina helposti saatavilla.
  Erityisen tyytyväinen olen lastemme makuuhuoneen vaatesäilytykseen, joka on muuten toteutettu IKEAn Stuva-sarjan avulla.

  VastaaPoista
 175. Ja nimimerkki edelliseen kommenttiin on MaijaP. :)

  VastaaPoista
 176. Kahden hengen taloudessa eteinen on aina kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Meinaan kenkiä on varmasti 15 paria, en vain ole löytänyt ratkaisua, mihin ne piitottaisi. Kenkäkaappiinkaan ei ilmeisesti saappaat sovi?

  VastaaPoista
 177. Meillä on pieni asunto ja aivan liikaa tavaraa. Eniten päänvaivaa aiheuttavat lasten lelut ja minun käsityötarvikkeeni. Kaiken kun pitäisi olla käsillä, eikä varsinkaan lasten leluja voi laittaa kovin korkealle, mutta pienissä huoneissa lattiatila on äkkiä täynnä arkkuja ja matalia hyllyköitä. Tyytyväinen olen siihen, miten monta ideaa olemme tämän ongelman selvittämiseksi jo keksineet. Yksi parhjaista on kirpparipöydän varaaminen kahdesti vuodessa :)

  VastaaPoista
 178. Kuraeteisessämme on kyllä tilaa, mutta eipä sitten oikein mitään muuta.. Sisustaminen on vielä kesken ja se stressaa!

  Keittiömme säilytysjärjestelmä on toimiva.

  VastaaPoista
 179. Miehen harrastusvälineet asuvat olohuoneessamme, koska asuntomme kaappitila riittää juuri ja juuri vaatteille, astioille ja siivoustarvikkeille. Hienosti huomaa kuinka tavaramäärä on lisääntyny 50-luvulta, milloin asuntomme on rakennettu. Ja niitä miekkosen harrastekamoja sitten riittääkin, on suksia, skeittilautoja, valokuvausrekvisiittaa ja kilpapyörä. Näyttää muuten tosi tyylikkäältä osana sisustusta - eli ei! :)

  VastaaPoista
 180. Eteinen meilläkin kaipaisi organisointia. Liian lyhyt hattuhylly ja liikaa takkeja on sotkuinen yhdistelmä...

  VastaaPoista
 181. Vuosien ja monien eri asuntojen varrella oon huomannu että tuulikaapin/eteisen säilytysratkasut on aika kinkkisiä. Lapsia kun on taloon siunaantunu niin monenmoista kampetta riittää. Suurin osa tavarasta sais olla piilossa mut kuitenki selkeästi järjestettynä ja helposti saatavilla. Eli ite olisin tyytyväinen todella isoon tuulikaappiin johon mahtuu kaappeja ja naulakoita tarpeeksi.

  -ellu

  VastaaPoista
 182. Meidän kotona ikuinen murheenkryyni tuntuu olevan lastenhuoneen säilytysratkaisut, mikään ei oikein tunnu toimivan ja tavarat on AINA pitkin lattiaa. Ongelma taitaa kuitenkin olla enemmän niissä käyttäjissä kuin varsinaisesti sisustuksessa, tai sit sitä tavaraa vaan on liikaa...
  Mutta vaatehuoneesta mä olen onnellinen, sinne saa hyvin piilotettua romuja ja kun pistää oven kiinni niin ne voi ainakin hetkeks unohtaa ;)

  VastaaPoista
 183. Eteisen säilytys on ongelma nro. 1. Kaappeja löytyy mutta vain hyllyjä joihin ei saa edes kenkiä mahtumaan. Kaikki urheiluvaatteet pitää säilyttää vaatehuoneessa, vaikka mielestäni niiden paikka olisi juuri eteisessä.
  Olohuoneen säilytys on onnistunut, kaikki on piilossa ovien takana minkä haluankin olevan piilossa. Vitriinissä on sitten kauniit maljakot ja koriste-esineet turvassa kissankarvoilta mutta kauniisti näkyvillä. :)

  VastaaPoista
 184. Meillä paras ratkaisu on ollut vähentää tavaran määrää: kiertoon, kiertoon... Pienen kerrostaloasunnon iso helpotus on myös tilava varastokoppi. Kausivaatteita vaan joutuu roudaamaan eessuntaas. :)

  Nm. Piiku

  VastaaPoista
 185. Oikeastaan joka huoneessa vallitsee kaaos, mutta eniten kaaos helpottaisi jos lasten leluille ja vaatteille löytyisi enemmän säilytystilaa.

  SatuH.

  VastaaPoista
 186. Keittiössämme on vain vetolaatikoita ja olen ratkaisuun äärettömän tyytyväinen.

  VastaaPoista
 187. hui, ku osallistujia paljon.

  ompeluhuoneeni tarvitsisi kohennusta. on vähän kaaosta. ei ole hyllyjä, eikä liiemmälti laatikostoja, mutta on kaksi pöytää ja kaksi isoa kaappia. ei käytännöllistä lainkka. sanon ma.

  VastaaPoista
 188. Lasten leluvuori - minne sen saisi piiloon, mutta tarpeeksi lähelle leikkejä. Pois silmistä, mutta helposti takaisin tuotavaksi. Ja mieluiten niin, ettei se vie lattiapinta-alaa :)

  Katonrajaan kaapit, joihin menee yksivuotiaan kiivettävät portaat? :)

  Ihana kilpailu!!

  VastaaPoista
 189. Haluaisin jotain järjestystä kenkien säilytykseen. Nyt ne ovat eteisen kaappien hyllyillä päällekäin ja näin liikantuvat ja näyttävät epäsiisteiltä.
  Tarpeen mekkojen säilytykseen ratkaisin erillisellä rekillä, joka on vaatekaapin vieressä. Se toimii hyvin, kauniit mekkoni ovat esillä ikään kuin sisutuselementtinä, eivät rypisty eivätkä vie pienestä vaatekaapistani tilaa.

  marjukka.asiainen@netti.fi

  VastaaPoista
 190. Eteinen tarvii 60x60 kaapistot lattiasta kattoon, valkoisilla ovilla ja sellaisella syvyydellä, että sinne uppoaa pölynimuri, muttei yhtään syvempää.

  L.H.K. 1970

  VastaaPoista
 191. Lasten tavarat on aina levällään..mutta monet lelut ovat aika suuria ja niitä on vaikea saada katseilta piiloon..se kun ratkeaisi, ratkeaisi tämä äiti myös iloista!

  VastaaPoista
 192. Lasten vaatesäilytykseen täytyy keksiä tilavampi vaihtoehto, joka ei olisi kuitenkaan huonetta hallitseva.

  nea

  VastaaPoista
 193. Me remppailemme hiljalleen ysäritaloa, jossa piisaisi kaikenlaista kohennettavaa. Tällähetkellä haaveilen olohuoneeseen cd- ja iltasatukirjojen säilytyskalusteesta.

  VastaaPoista
 194. Olen tyytyväinen olohuoneeseemme, se toimii hyvin myös ruokailutilana. Mutta tähän samaan liittyykin ongelma, joka nykyään on. Aloitin syksyllä sisustusarkkitehtuurin opinnot, enkä sitä ennen tarvinnut kotona mitään työtilaa. Nyt tarvin. Ja se kun ei mahdu mihinkään. Tai mahtuisi olohuoneeseen, jos tiivistäisi, mutta kun olohuone on mielestäni juuri nyt täydellinen :D. Siispä olen käyttänyt ruokapöytäämme työpöytänä, minkä seurauksena sohvapöydästä on tullut ruokapöytä...

  VastaaPoista
 195. Olohuoneen tilan jakaminen on meidän tämän hetken suurin sisustushaaste; miten yhden huoneen saisi toimimaan viihtyisästi ja käytännöllisesti sekä olo- että työhuoneena.

  Hannele

  VastaaPoista
 196. Mä tarvisin työhuoneeseen paljon paljon paljon lisää säilytystilaa työvälineille, kirjoille, kynille, papereille kaikelle sälälle. Mielellään nätisti järjestykseen ja piiloon. a.polkutie at gmail.com

  VastaaPoista
 197. Kyllä se on tuo eteinen mikä on eniten kaaoksessa. Säilytyssysteemin pitäisi olla niin houkutteleva, että lapset jaksaisivat laittaa vaatteensa ja kenkänsä oikeille paikoilleen. Turha haave? Toinen ongelma on kaikenmaailman "juoksevat" paperit, lippuset

  VastaaPoista
 198. No kyllä toi mun olohuone on täysin sekaisin. :D

  VastaaPoista
 199. Minulla on paljon vaatteita ym. tekstiilejä, joten vaatesäilytys pitäisi olla toimivampi. Olohuoneeseen haluaisin myös jonkun säilytysjärjestelmän lukuisia astioita varten. - Saila

  VastaaPoista
 200. Parempi kysymys olisi: Mitä säilytysratkaisua en haluaisi ratkaista paremmin. Asumme vanhassa rintamamiestalossa, jonka edelliset asukkaat ovat remontoineet todella kauniisti vastaamaan omia tarpeitaan. Säilytysratkaisut ovat ok, mutta uskon, että jos niitä voisi tehodtaa ja parantaa entisestään. Ehkäpä suurimpana dilemmana koen tällä hetkellä urheiluvälineiden säilytyksen.
  -MiLi-

  VastaaPoista