DIY | liukuvärjätty rullaverho

21.3.2013
Sälekaihtimet eivät pimennä lastenhuonetta riittävästi, joten keväinen aamuaurinko herättää aivan liian aikaisin. Vastoin periaatteitani, asensin rullaverhon sälekaihtimien päälle. Pientä jujua verhoon sain spray-maalilla.

Ikean Tupplur-rullaverho sopii mainiosti tuunattavaksi. Sen voi helposti leikata sopivaan leveyteen, eikä verhon vaihtaminen uuteen kaada taloutta. Aikaisemman rullaverhotuunaukseni löydät täältä ja Facebookista selviää, millainen lamppu lastenhuoneeseen löytyi.

Jos haluat kokeilla liukuvärjäystä spray-maalilla hieman pienemmin, voit hakea inspiraatiota vaikkapa täältä.
36 kommenttia:

 1. No en kyl meinaa kestää... Siis niin hieno! Just ostettiin sama Tuplur meijän tyttöjen huoneeseen. Ehkä sitä vois tuunata pikkasen niin ilahduttas enempi.

  VastaaPoista
 2. Hauska! Klikkasin auki tuon postauksen aiemmasta verhotuunauksestasi ja samalla hetkellä ekaluokkalainen käveli työhuoneeseeni... "Äiti just tuollaisen mä haluun, ja sit seinälle kans tommonen kuvio! Tehdään!"

  (---> kaivelemaan teippejä ja maaleja.)

  VastaaPoista
 3. Hieno tuli! :) Aika tarkasti oot saanu sumuteltua.

  Terkuin Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin onnistui. Pitää vaan suihkuttaa tarpeeksi kaukaa ja edetä tasaisesti. Verho muuten näyttää livenä paljon paremmalta kuin kuvissa.

   Poista
 4. Kiitti ihan mahtavasta vinkistä!!! Meillä juuri kolmen lastenhuoneen sisustus menossa ja pimennysverhot on tilauksessa jokaiseen....aion ehdottomasti toteuttaa tämän ;)

  VastaaPoista
 5. Hieno! Uskaltaiskohan kokeilla? Mulla olisi edullisia riisipaperivalaisimia, joita voisi testailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai uskallat! Tasainen sumutus, niin hyvä tulee. Ja jos ei tule, niin sitten vaan uutta yritystä.

   Poista
 6. Wau! Näyttää tosi hyvältä. Sä oot kyllä tosi kekseliäs ja taitava :)

  VastaaPoista
 7. Tämäpä on hauska idea! Meidän lastenhuoneessa lienee sama ongelma, kun myös viikonloppuisin ylös kömmitään luvattoman aikaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, niin kovasti toivon, että tämä pimennys auttaa.

   Poista
 8. This is so good! I saw dip die blinds and curtains on pinterest and wanted to make them but your spray blind looks much better (and easier, I suck with dip die :/)
  Can I ask you what store sells the tree wallpaper? I cannot find it anywhere. Thank you :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Kay! This really is so easy to make. Takes only a few minutes.

   You'll find the wallpaper from this link: http://www.photowall.eu/photo-wallpaper/designers/fine-little-day

   Poista
  2. Thank you Naku :) I'll chceck it out

   Poista
 9. Meidän on jo pitkään pitäny toteuttaa samantyylinen meidän tupplureihin kun oli sun aiempi tuunaus, mutta nyt kun laitoit tän niin en enää osaa päättää kummanlaisen haluaisin! Ääk. Samaa sanon kuin moni muukin, että sulla on aina niin mahtavia ideoita! Tää on myös mun miehen lemppariblogi, ainoa minkä se on lukenut läpi.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Elli ja terveiset miehekkeelle myös :)

   Tehkää molemmat, niin voitte vaihtaa fiiliksen mukaan! Spray-maalaukseen menee vain pari minuuttia, siihen toiseen vähän kauemmin.

   Poista
 10. Hei! Mitä spray-maalia käytit tähän ja uskaltaisikohan kokeilla puuvillakankaalle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ihan tavismaalia se oli - mattamustana. Oliskohan ollut Mastonin purkki. En osaa sanoa puuvillakankaasta, kannattaa kokeilla pienesti. Rulliksessa on pysynyt täydellisesti.

   Poista
  2. Okei! Kiitos sulle, ja kiitos näistä ihanista ideoista :)

   Poista
 11. Hei! Mistä löytyis ohje tuohon rullaverhon liukuvärjäykseen? Ois kiva kokeilla. Onko rullaverhokangas vähän sellaista vahapintaista? Ja miten värjäys pysyy, jos rullaverhoa joutuu esim. rullaamaan kokonaan rullalle? Hienoja töitä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, valkoinen rullis on yksinkertaisesti vaan maalattu mattamustalla spray-maalilla. Ei sen kummempaa. Maali ei ole kulunut lainkaan, vaikka joka päivä rullataan auki ja kiinni.

   Poista
 12. What technique did you use to execute the spray gradient?

  VastaaPoista