BoKlok - viihtyisä pihasauna

12.2.2014
Kuvat: Skanska Kodit


Uudet asukkaat pääsivät muuttamaan Vantaan Saunapolun BoKlok-koteihin jo joulukuun alussa. Kävimme samoihin aikoihin kuvaamassa asukkaiden yhteisen pihasaunan, joka yllätti minut perinpohjin. Mielikuvani ja kokemukseni taloyhtiöiden yhteissaunoista oli aivan toisenlainen. Sellainen, jossa viihtyisyys ei ole avainsana. Tämä sauna puolestaan päihittää monet kotisaunatkin mennen tullen.

BoKlok-kodeissa ei ole saunoja siksi, että jo suunnitteluvaiheessa kuluttajia kuunneltiin tarkoin. Kuluttajatesteihin osallistuneet eivät niinkään kaivanneet omaa saunaa, mutta olivat ihastuneita ajatukseen pihasaunasta. Järkevää sanon minä. Jos etsit kohtuuhintaista ja toimivaa kotia, miksi maksaa saunasta, joka mahdollisesti pölyyntyy tyhjänpanttina. Mieluummin ottaisin saman tilan ihan aktiiviseen käyttöön. Esimerkiksi kylppäriksi, johon mahtuu myös toimiva kodinhoitopiste, niinkuin sisustamassani 58 neliön BoKlok-kolmiossa. Kyseisen asunnon pääset muuten koluamaan sentti sentiltä ja lattiasta kattoon tästä BoKlok 360 -esittelystä. Käy samalla kurkkaamassa, miten kylpyhuone ratkaistiin!
 
Fiksun ja kohtuuhintaisen asumiskonseptin menestyksekäs kehittäminen on monen tekijän summa. Skanskan blogista kannattaa käydä lukemassa mielenkiintoinen artikkeli Miten BoKlokista tuli menestystarina?. Ja kaikille kiinnostuneille tiedoksi, että uusia BoKlok-koteja on tulossa nyt myös Keravalle Kalevan kaupunginosaan. Osto-oikeudet arvotaan Vantaan IKEAssa sunnuntaina 9.3. klo 12-13.30. Tarjolla on nyt myös paljon odotettuja 44,5 neliön kaksioita. Hinnat ja paljon muuta tietoa Keravan BoKlok-kodeista löydät täältä, klik.

Kaikki BoKlok-aiheiset postaukseni löydät tästä, klik.Postaus on tuotettu yhteistyössä Skanska Kodit kanssa.
8 kommenttia:

 1. Even though I don't understand Finnish, I always like your happy and tasteful pictures. Happy Valentine's day...
  Kind regards from Switzerland, Franziska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Lillalund, even though I cannot take credit for these pics :)

   Poista
 2. Ideana kiva, mutta itseäni ihmetyttää miksi tyyli on kuitenkin kuin sisäsaunassa, eikä ulkosaunamainen karhea.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsemasi ristiriita ei itselläni juolahtanut mieleen, vaan tyyli on mielestäni oiva jatkumo muulle arkkitentuurille.

   Kannattaa muuten käydä paikan päällä tutustumassa kohteeseen. Vantaan Saunapolun esittelykodin ovet ovat avoinna su 2.3. klo 13-14. Osoite on Peitsitie 12 D 23.

   Poista
 3. Hei teillähän on vanerilevystä tehty keittiön pöytälevy. Onko vanerilevy pysynyt teillä täysin suorana? Meidän 22 mm koivuvanerilevy on mennyt hilppasen kieroon niin, että olen lisännyt Hayn pukkijalkojrb alle huopatassuja estään pöydän heiluminen. Onko sinulla antaa vinkkiä miten levyä voisi saada suoristettua kotikonstein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, aivan suorana on pysynyt. Terasilla meillä on samanlainen pöytä kuin sisällä, mutta isompi. Sen levyn alapuolelle olemme tehneet neliskanttisesta huonekaluputkesta huomaamattoman tukikehikon estämään mahdollinen vääntyminen. Hyvin on toiminut kosteusvaihteluista huolimatta.

   Poista
 4. This makes me miss Finland so much! Inspiring.

  VastaaPoista