Julkisivuremontti

20.2.2011Tässä vähän kuvamuistoja viime kesältä ennen julkisivuremonttia ja heti sen jälkeen. Mainitsin aikoinaan, että meidän talo ei ensikohtaamisella saanut varsinaisesti sydäntä läpättämään, ainakaan ihastuksesta. Kyllähän se näytti ihan muulta kuin mistä oltiin haaveiltu. Viime kesänä sitten, kun sisätilat oli pääosin saatu remontoitua, tehtiin julkisivulle kasvojenkohotus. Samalla rakennettiin terassi ja keittiön ikkunan kohdalle (ennen-kuvassa vasemmalla alhaalla oleva ikkuna) puhkaistiin iso oviaukko, josta on käynti terassille. Niin, ja partsi vaihdettiin ranskalaiseen sellaiseen. Eikös vaan muuttunutkin ihan toiseksi taloksi? Piha vaatisi vielä kovasti muokkaamista, mutta ensi kesänä ei kyllä tehdä mitään remonttihommia. Loikoillaan vaan. Paitsi pienen pientä leikkipaikkaa pojille olen mielessäni hahmotellut. Saas nähä jääkö vaan skissiksi paperille!

24 kommenttia:

 1. On kyllä tosi iso ero! Ja niin kivan näkönen. Ei meidänkään talo saanu silleen läpättämään, mutta värkkäämällä ja rempoilla saa ajan kanssa hyvää jälkeä :)

  VastaaPoista
 2. Voi Naku kun siitä tuli kaunis! Ihanan iso terassikin!

  VastaaPoista
 3. Voi kun joku tulisi ja suunnittelisi samanmoisen kasvojenkohotuksen meidän rintamamiestalolle.Tai kertoisi edes missä näkisi hyvin toteutettuja terasseja ympättynä rintamamiestaloon...
  Teidän talosta tuli hieno!

  VastaaPoista
 4. Voi Naku. Oon aamun viettänyt sun blogin parissa ja täytyy tunnustaa, että olen aivan myyty!

  Ennen-jälkeen postaukset viehättivät erityisesti. Meillä on oma projekti "roskasta unelma"- alkupisteessä. Siitä on enempi Koti-blogissani. Sun postaukset antoi voimaa ja tsemppiä, että uurastus TODELLA kannattaa. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kaunis tuli! "Muta" värinä valkoisen ja puun kanssa on mun suosikki :)

  VastaaPoista
 6. Aivan upea lopputulos! Onnittelut! Pidän erityisesti parvekkeen muutoksesta ja liukuoven lisäyksestä. Paljonko muuten maksoi toi liukuovi? Minä tykkään siitä, että olette tehneet umpinaiset kaiteet, jotka saavat terassin liittymän osaksi taloa. Toisaalta liukuoven peittävä säleikkö tuo rakennelmaan keveyttä. Hyvää on myös terassin riittävän iso koko.
  Meillä on edessä ensi kesänä vähän sama homma, tosin meillä on tiilitalo, joten noin radikaaleja muutoksia ei tehdä, vaikka ollaan mekin puhkaistu saunaan ikkuna vastoin kaikkien pappojen neuvoja.Hyvä tuli.
  Kommentoin tässä samalla että pidän myös keittiösi ja saunasi muutoksesta. Olette tehneet tavanomaisesta talosta muutoksin upean kokonaisuuden! Tsemppiä puutarhan laittoon, mutta kyllä kannattaa välillä nauttia kättensä töistä!

  VastaaPoista
 7. Todella hieno on! Terassi on ihanan ja tykkään kovasti tuosta terassin säleseinästä!

  VastaaPoista
 8. Aivan upea muutos!! Tuli aivan kuin juuri rakennettu, ei näytä enää yhtään samalta talolta kuin ennen! Onnistunut! :)

  VastaaPoista
 9. Mieletön muutos! Todella upea!
  Itse asutaan vanhaa kyläkoulua ja kasvojen kohotus olisi vielä edessä. Suuri terassi on jo rakennettu (n. 30-40neliöä) ja sen sisustaminen olis edessä ens kesänä. Sain onneks ideoita tästä teidän terassista omaamme ajatellen. Kiitos!:)

  VastaaPoista
 10. Kyllä vain muutti paljon ilmettä. Ihan eri talo. Kiva!

  VastaaPoista
 11. No johan muuttui ilme ja lopputulos on todella nauttimisen arvoinen.

  Jos ensikesänä oma terde saatais tehtyä, niin luvassa on säleikköä ja modernia pergolaa.

  Ihana kesä, tule pian.

  VastaaPoista
 12. mieletön muutos ja lopputulos on WAU!! :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille kommenteista! Tuli nyt vasta itellekin mieleen pieni ristiriita; kun tykkään keltaisesta sisustuksessa niin kovin, niin miksiköhän se talon ulkoseinässä ei miellyttänyt yhtään! Ota nyt näistä aivoituksista sitten selvää =)

  VastaaPoista
 14. Mä tiedustelisin, että maalasitteko talon itse ja jos maalasitte niin kauan siinä meni aikaa? Entä montako litraa meni maalia? Meillä edessä tänä kesänä talonmaalaus ja mietin tossa että meneekö siihen koko kesä.. :/ Ja joku kyselikin jo, mutta kyselen minäkin, että paljonko tuo teidän liukuovi maksoi?

  VastaaPoista
 15. miniE; Remonttimies maalasi kertaalleen yksin ja käsin, kaikki näkyvät osat sokkelia myöten sekä autotallin. Aikaa meni muistaakseni 8-10 työpäivää. Työ tehtiin todella huolellisesti, niin, ettei tarvitse toista kerrosta maalata. En osaa sanoa, paljonko maalia meni. Ainakin Tikkurilalla on käsittääkseni kätevä maalilaskuri.
  Liukuoven hintaa voi kysellä Profin Oy:stä. Hinta määräytyy koon + valittavien härpäkkeiden mukaan. Hinta oli kuitenkin noin puolet Skaalan tarjouksesta. Palvelu moninkerroin parempaa ja toimitukset ym. pitivät täysin kutinsa.

  VastaaPoista
 16. Täällä yksi maalari tiedustelisi, etä mikä mahtaa olla teidän talon värikoodi?

  VastaaPoista
 17. Anonyymi; Sävy on 560X, Tikkurilan värikartasta.

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti saat tämän viestin :) Aivan upea tuli talosta! Modernisoitu kyllä huomattavasti! Ihanko eri talo kyseessä, ei tunnista kyllä entistä taloa :) Upea muutos <3
  Ihana blogi ja koti muutenki :)

  VastaaPoista
 19. Kivan näköinen.mikä on talon maalin numero...onko 560x...onko jossain valossa siniharmaa. Meillä sama sävy ja seinä siniharmaa...niin harmittaa kun mutaa halusin....

  VastaaPoista