Rakkaustaulu

8.2.2011


Meidän kotona on yksi esine, joka on arvoltaan ylitse muiden, siis tunnearvoltaan. Se on meidän sängyn päätyyn ripustettu, kuvan muikean rouvan omin pikku kätösin väkertämä taulu "meistä". Taulu on maalattu eräällä hienolla hetkellä otetusta valokuvasta itse Pomon rämpyttäessä kitaraa ihan korvan juuressa. Tuohon kuvaan liittyy fiiliksiä, joita ei saisi koskaan unohtaa.

Jottette nyt luule, että tässä jotain Rembrandteja ollaan, niin kerronpa niksin. Alkuperäinen valokuva on ensin photarissa muutettu mustavalkoiseksi, jonka jälkeen se on posterize-toiminnolla eroteltu neljään sävyalueeseen (levels); valkoinen, musta ja kaksi harmaata. Tämän jälkeen kuva on heitetty videotykillä isolle, valkoiseksi pohjamaalatulle vanerilevylle, jotta sävyalueiden rajat saadaan tarkkaan piirrettyä. Sen jälkeen alueet on väritetty ihan kuin värityskirjaa täyttäessä.

15 kommenttia:

 1. IIIKs, en kestä! On niin hieno! Upea!

  VastaaPoista
 2. Upea!!
  Täytyypä kokeilla itsekin :)

  -mimmi-

  VastaaPoista
 3. :) Onpa hyvä idea tehdä itse taulu

  VastaaPoista
 4. Hieno on! Mulla on kanssa käynyt mielessä, että tälläisen tekisin meidän perheestä. Mutta kas kummaa ihan ajattelun asteelle on jäänyt :)

  VastaaPoista
 5. Aivan IHANA idea! Ja kaunis on kuvakin. Tämä idea on kyllä pakko kopioida uuteen kotiin, toivottavasti et pahastu. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos immeiset! Sudit vaan heilumaan, pienellä kärsivällisyydellä saa oman näköistä "taidetta" seinille.

  VastaaPoista
 7. Hienon hieno, kuva, idea, tarina, toteutus, kaikki. Pidä toi.

  VastaaPoista
 8. Uusi lukija täällä, hei! Mahtava idea tuo kuva!

  VastaaPoista
 9. Heippa Sonja. Kiva kun olet mukana :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava kuva. Fiilis välittyy, vaikka varmasti kuva sisältää paljon teidän keskeistä, niin hyvin aistiin, että rakkautta on ilmassa. Ihana blogi, minäkin vasta löysin tänne.

  VastaaPoista
 11. Kirsi; kiitos ja toivottavasti jatkossakin löydät Bambulasta mielekästä luettavaa ja katteltavaa :)

  VastaaPoista
 12. Aivan mielettömän ihana!
  Kiva blogi sinulla, nyt onkin paljon lukemista, kun vasta löysin tänne!

  VastaaPoista